Gazeteemek- Türkiye'den Suudi Arabistan'a Umre için giden iki grup kavga kavga etti. Mekke'nin bir otelinde karşılaşan iki grup arasında başlayan sözlü tartışma daha sonra otelin dışında taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Kavganın ardından 5 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 3 gün önce yaşanan kavga için Kıyamder ve Fatih Medreseleri üyeleri sosyal medya üzerinden birbirlerini suçladı. 

İki Cemaat Birbirini Suçladı

KIYAMDER Başkanı Emir Demir, dün sosyal medyadan açıklama yaptı.

Umre kafilesinin otel lobisinde beklediği sırada Masum Bayraktar ve 20 kişilik bir grubun sözlü sataşmada bulunduğunu öne süren Demir, “Arkadaşlarımıza ellerindeki bastonlar neticesinde saldırmaları neticesinde, bir arbede yaşanmış, görevli ve hoca arkadaşlarımızın müdahalesiyle olayların büyümesi engellenmiştir” dedi.

Olay yaşandığı sırada İstanbul’da olduğunu söyleyen Demir, sosyal medyada kendisinin darp edenler arasında gösterildiğini aktardı. Bu haberle hedef gösterildiklerini ifade eden Demir, “Olayı başlatan kendileri olmalarına rağmen olayı çarpıtarak KIYAMDER ailesi hakkında Karagümrük çetesi, esrarkeşler ve hakarete varan ifadelerle sosyal medya üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Fatih Medreseleri de internet sitelerinden yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı” ifadeleri kullanıldı.

Olayda başından ve gözünden yaralananlar olduğu aktarılan açıklamada, “Küfrün ve fitnenin aktörleri olan hainler bu kez emin belde olan mübarek topraklarda kol geziyordu” denildi. 

Editör: TE Bilişim