Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner TBMM'de partisinin düzenlediği grup toplantısında konuştu.

Akşener, ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Sayın Erdoğan boş lafları bırak. Millete yapılan hakereti cebine koy. Git mektubu Trump'ın suratına çarp!" ifadelerini kullandı.

Diyanet ve Erdoğan'ın 10 Kasım açıklamarına tepki gösteren Akşener, "Canınız sıkıldığında Cumhuriyetimize dil uzatmaktan vazgeçin" dedi.

Akşener, Türkiye'yi sarsan toplu intiharlar üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yüklendi. 

"EVLATLARI İÇİN ENDİŞELENEN ANALARA 'TERÖRİST' DİYEMEZSİN!"

Akşener şunları söyledi:

Damat Bey "Ekonomide işler iyi gitmiyor diyenler terörist" demiş. Damat Bey haddini bil haddini! Kayınpeder torpiliyle oturduğun o makamı yeteri kadar işgal ettin. Milletimize terörist demek hakkın da değildir haddin de değildir damat!

Ay sonunu getiremeyince, bu hale nasıl geldik diyen vatandaşıma terörist diyemezsin.

Evlatları için endişelenen annelere terörist diyemezsin!

4 yıllık üniversite mezunu işsiz gençlere iş imkanı yaratamazken, analara terörist diyemezsin. Yarın ne yapacağım diye soran vatandaşımızı terörist olarak suçlayamazsın. Türk milleti sizden iş bekliyor, aş bekliyor.

Milletimize bu kadar tepeden bakmaktan vazgeçin. İşsizlik rekor kırıyor, yuvalar yıkılıyor, milletimiz borç batağında ve her yeni güne int*har haberiyle uyanıyoruz. İnsana, ölmek yaşamaktan daha cazip gelebilir mi?

Acımız büyük Allah rahmet eylesin. Değerli kardeşlerim, tüm bunlar olurken bu arkadaşlar dillerinde 2023 vizyonunu düşürmüyorlar. 17 yılın önceki şartlarıyla yarışıyorlar. 17 yılda bir arpa boyu yol alamadılar.

Yarışacak, rekabet edecek çok ülke varken kendilerini 2001 kriziyle ölçüyorlar.

Haydi Türk tarihini bilmiyorsunuz da dizilerle öğreniyorsunuz. Bari kendi partinizin geçmişine bakın. Millet sizi 2001 krizini bir daha yaşatmamanız şartıyla o koltuğa oturttu. Bunlar ne yaptı? Türkiyeyi 2001 yılına geri döndürdüler.

Geçen gün Damat Bey'e sokakta soruyorlar ne olacak halimiz diye...

"Hele şu petrolü bir bulalım siz Türkiye'yi o zaman görün" diyor. Gel de Nasrettin hocayı anma. Karkatür karekterlerine ekonomi teslim ederseniz olacağı budur.

Damadın bulduğu çözüme bak. Petrol aramaya gemi gönderiyormuşuz, ekonomi düzelecekmiş. Aslında dediği şey şu: Benden bir şey olmaz da petrol bulursak ekonomi düzelir.

Geçen sene Berat harikalar diyarında filmini izlemiştik. Bu kafayla giderse Titanik ile kapanışı yapar artık.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim