Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kadın evde oturup, çocuk doğursun, çocuk baksın. Yerel seçimde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim" diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada seçim sürecine girilmesiyle birlikte provokasyon döneminin de başladığını söyledi. Akşener, "Bu provokasyonların dili, zamanlaması ve aktörleri gösteriyor ki, iktidar, klasik seçim stratejisini yürürlüğe koymuştur" dedi. Akşener şunları kaydetti: 

"Son dönemde bir takım odakların ısrarlı provokasyonlarına şahit oluyoruz. Bu provokasyonların dili, zamanlaması ve aktörleri gösteriyor ki, iktidar, klasik seçim stratejisini yürürlüğe koymuştur. Cumhuriyetimizin kurucusuna, ve milletimizin ortak değerlerine saldırı kampanyası başlatanların tamamı, ne yazık ki, iktidarın koruması altında. Ne zaman su içeceklerine bile kendi iradeleriyle karar veremeyen bürokratların, ve medya borazanlarının, bu girişimleri izinsiz yaptığı düşünülemez. 

"Millete kurulmuş bir kumpas"

İstiklal savaşımız için, “Keşke Yunan kazansaydı” diyen, Mehmet Akif’e küfreden fesli nasipsizi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanının, hala o makamda tutulması, millete kurulmuş bir kumpastır.

Diyanet işleri Başkanının tarihimize hakaret gibi ziyaretiyle aynı günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı da, , benzer bir hakarete imza atmıştı. Ebedi düşmanlarımızın bile aklına gelmeyecek o ifadeler sonucunda, 3 memuru görevden aldılar. “Biz yapmadık, avukat yaptı” diyerek, işin içinden çıktılar. Çocuklarımızı güya eğitecek olan zihniyet işte bu. Göreve geldiklerinden bu yana, milliyetçi öğretmenlere ve okul müdürlerine savaş açan AK Parti zihniyetinin, bizi getirdiği nokta bu.

"Bu tür vakaların artışına dikkatinizi çekiyorum"

Bakın son zamanlarda, hemen her hafta garip sözlere, garip davranışlara tanık oluyoruz. Son örnek, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’dan geldi..

Cumhuriyetin üniversitesinde dekan olabilmiş ama, çıktı dedi ki; 'Kadın evde oturup, çocuk doğursun, çocuk baksın. Yerel seçimde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim'

Hoca hoca, Türk kadını evlatlarına sahip çıkar, en iyi şekilde de bakar.. Senin tavsiyene ihtiyaç yok..
İnsansız hava araçlarıyla uğraşırken, insanı ve kadını unuttun herhalde..
Bir de Uzay Bilimleri’yle uğraşıyorsun, yazık. Bu sözler, hanımefendileri çok yaraladı bilesin.. O sözleri sildin ama, özür borçlusun. Ayrıca, senin oyun da eksik kalsın. Bu tür vakaların artışına dikkatinizi çekiyorum. Bu işler de, hiç hayr-ı alamet değil.

Milletçe, bu filmi defalarca gördük ve artık bıktık. AK Partinin ve borazan medyanın konuştuklarının hiç biri, vatandaşın gündeminde yok. Vatandaşın ezanla bir meselesi yok, cumhuriyetle bir meselesi yok. Bizim meselemiz hayat pahalılığı, bizim meselemiz geçim darlığı. Bizim meselemiz adaletsizlik. Bizim meselemiz, çoluk çocuğumuzun geleceği. 3 tane daha belediye kazanmak için, milleti birbirine düşürmekten vazgeçin. Koltuklarınızda 3 gün daha oturmak için, fitne çıkarmaktan vazgeçin.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim