Gazete Emek-  Afganistan'ın Taliban'ın eline geçmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Afganistan'da tüm taraflarla diyaloğu sürdürdüğünü bildiren Çavuşoğlu, Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladıklarını söyledi.

41 yaşındaki erkek zorla evlenmek istediği 15 yaşındaki çocuğu ve annesini vurdu

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye'deki durumdan dolayı hem Ürdün'de hem Türkiye'de çok sayıda mülteci var. Suriyeli göçmenlerin artık ülkelerine geir dönemsi için daha önce 4'lü bir inisiyatif olmuştu. Suriyelilerin onurlu ve güvenli bir şekilde dönmeleri için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Galatasaray’lı oyuncular saha içerisinde kavga etti! Kafa ve yumruklardan sonra kırmızı kart çıktı

Afganistan'daki son gelişmeleri de değerlendirdik. Suriyeli göçmenlerin artık onurlu, gönüllü ve güvenli olarak geri dönmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bizim de Mısır dahil ülkelerle ilişkilerimizde yeni sayfalar açılıyor.

'GEÇİŞ DÖNEMİ NASIL OLACAK, BUNLARIN HEPSİNİ GÖRÜŞECEĞİZ'

Afganistan'da gelişmeler hızlı bir şekilde gerçekleşti özellikle son haftalarda ABD'nin çekilmesi ile Taliban'In ilerlemesini gördük. Güvenlik tamamen tesis edildikten sonra tahliyeler devam edecek. Türkiye olarak sadece kendi vatandaşlarımız değil, diğer ülkelerin vatandaşların tahliyesine de yardımcı oluyoruz. ABD ile işbirliği yapıyoruz.

İl Müftüsü camilerde toplanan yardım parasıyla kendisine makam aracı satın aldırdı

Biz Türkiye olarak bugüne kadar Afganistan'ın istikrarı, barışı için en çok destek veren ülkelerin başındayız. Tüm konuları kendi aralarında müzakere edecekler. Geçiş dönemi nasıl olacak, bunların hepsini görüşeceğiz. Şu ana kadar Taliban'ın mesajlarını olumlu karşıladığımızı söylemek isterim."

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim