Gazete Emek- MHP'den Mehmet Fatih Maçoğlu'na Bahçeli yanıtı: Sayın Genel Başkanımızın bu önemli ve millî birliği esas alan çağrısının ardından önce TKP Genel Merkezi, “Komünist Başkan”larının tavrının yersiz olduğunu açıklamış, ardından da bu şahıs Valilik onaylamadığı takdirde bu karara saygı duyacağını söylemiştir. Fakat 'TİP'siz bir milletvekilinin kendisine düzenlediği destek ziyaretinde TİP’siz ile komünist birbirlerinden aldıkları güçle yürek yemişçesine taarruza geçmiştir.

Dersim gündeminde yeni açıklama MHP’den geldi. Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman tarafından yapılan açıklamada TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın ziyareti sırasında, “Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim’e kinini gösterdi” diyen Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’na, “Milliyetçi Hareket’in Sayın Genel Başkanı gitmesi gereken yere rahat rahat gider ve oradaki vatan ve millet düşmanları rahatsız olur” yanıtını verdi.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, “Tunceli’nin Ovacık ilçesi belediye başkanlığına geldiği günden beri; maksadı ve meşrebi belli çevrelerce ‘Komünist Başkan’ diye pohpohlanan şahıs” olarak söz ettiği Maçoğlu için şunları söyledi, “Türklüğün tunç eli Devlet Bahçeli; bu sakat ve bölücü zihniyetin temsilcilerine gereken cevabı ‘Türkiye’de resmî olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır’ sözleriyle vermiş ve gereğinin yapılması konusunda ilgili makamları göreve çağırmıştır. Sayın Genel Başkanımızın bu önemli ve millî birliği esas alan çağrısının ardından önce TKP Genel Merkezi, “Komünist Başkan”larının tavrının yersiz olduğunu açıklamış, ardından da bu şahıs Valilik onaylamadığı takdirde bu karara saygı duyacağını söylemiştir. Fakat ‘TİP’siz bir milletvekilinin kendisine düzenlediği destek ziyaretinde TİP’siz ile komünist birbirlerinden aldıkları güçle yürek yemişçesine taarruza geçmiştir.”

‘BAHÇELİ GİTMESİ GEREKEN YERE GİDER’

Büyükataman ayrıca şunları söyledi, “Milliyetçi Hareket’in Sayın Genel Başkanı gitmesi gereken yere rahat rahat gider ve oradaki vatan ve millet düşmanları rahatsız olur. Milliyetçi Hareket’in Sayın Genel Başkanı dik ve asil duruşu ile bir yere giderken vatan ve millet düşmanlarının dizleri titrer, dizlerinin bağı çözülür. PKK’nın siyasi kanadının listesinden Meclis’e giren TİP’siz milletvekili de Maçoğlu’nun yalnız olmadığını, kendisinin yanında olduklarını söylemiş. Sayın Genel Başkanımız ‘Biz biriz, siz hepiniz’ diyeli çok olmuştur. Hepiniz birleşseniz heybetli bir dağ olan vatan, millet sevdalısı Türk Milliyetçilerinin karşısında bir toz zerresinden farksızsınız.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim