Gazete Emek-MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, MHP’nin Diyarbakır’da herkesi şaşırtacak oranda oy alacağını söyledi. Önceki seçimlerde az farkla vekil çıkaramadıklarını belirten Kayaalp, 24 Haziran milletvekili seçiminde Diyarbakır’dan 2 vekil çıkaracaklarını iddia etti.

Seçim startı verildiği andan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Başkanlığı, bulundukları binaların önünü flamalar ve dev Türkiye – MHP bayraklarıyla donattılar. Bu anlamda MHP’nin Diyarbakır’da seçim çalışmalarına en hızlı başlayan parti olduğunu söylemek mümkün. Önceki seçimlerde sokağa çıkmak, miting düzenlemek yerine sivil toplum kuruluşları ve toplantılar yapmakla yetinen MHP, 24 Haziran erken seçimleri için, Cumhur İttifakı’nın rüzgarını da arkasına alarak daha aktif çalışmaya başladığı gözlemleniyor.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp Gazete Duvar'ın sorularını cevapladı.

‘BAHÇELİ-ÇAKICI GÖRÜŞMESİ MERKEZİN KARARIDIR’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘organize suç örgütü liderliğinden’ hükümlü Alaaddin Çakıcı’yı kaldığı hastanede ziyaret etmesi, sohbetimiz sırasında gerçekleşti. MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Devlet Bahçeli’nin Çakıcı’yı ziyareti ile ilgili olarak, “Bu Genel Merkez’in kararıdır. İl teşkilatlarının bu konuda bilgi sahibi değildir. Bu nedenle yorumlamak doğru olmaz” şeklinde konuştu.

HALKIN MHP’DEN BEKLENTİLERİ NELER?

Kayaalp, Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusunda ise, “Sayın Genel Başkanımızın söylediği açıktır, terör örgütleri hariç kader kurbanları için af istemiştir. Adı üstünde, kader kurbanı. Zaman zaman kader kurbanlarının yakınları bize de bir af talebinde bulunuyorlar ancak bu konu Genel Merkez’in ve hükümetin çözebileceği bir iştir” şeklinde konuştu.

Sahada çalışırken halkın kendilerine güvenlik konusunda taleplerde bulunduğunu aktaran Kayaalp, şunları söyledi: “Halkın bizden talebi mevcut hükümetin ve bundan sonra kurulacak hükümetin güvenlik konusunda şimdiki dik duruşunu sergilemesi oluyor. İş, ekmek ve can güvenliği konusunda devletin teminat olmasını talep ediyorlar.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİ DESTEKLENMEZ’

Kayaalp, ‘yeni bir çözüm sürecine MHP nasıl yaklaşır?’ sorusunu ise şöyle cevapladı; “Çözüm Süreci olarak adlandırılan dönemde neler oldu, hepimiz gördük. Özerklik ilan edildi, hendekler kazıldı. Bu süreç ve ülkeyi bölmeye yönelik girişimler MHP tarafından desteklenmedi, bundan sonra da desteklenmeyecek.

HEDEF MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

Kayaalp, MHP’nin Diyarbakır milletvekili adaylarının kendilerini kabul ettirmiş adaylar olduğunu belirterek, “Demokratik bir partiyiz ve bayanlara da yer vermek gerektiğini düşündüğümüz için Diyarbakır’da iki bayan arkadaşımızı aday gösterdik. Biri ikinci, biri de dördüncü sırada yer alıyor” şeklinde konuştu.

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin belirleyici olduğunu belirten Kayaalp, “24 Haziran akşamı MHP hiçbir zaman yakalayamadığı bir oy oranı yakalayacak. Önceki seçimlerde çok az oyla vekil çıkaramadığımız olmuştur. Bu defa bir veya birden fazla vekil çıkaracağız. Buna inanıyoruz.” yorumunda bulundu.

Seçim güvenliği ile bir endişelerinin olmadığını ifade eden Cihan Kayaalp, son olarak şunları söyledi; “Güvenlik kuvvetlerimiz görevlerini son derece iyi yapıyor ve seçimlerden aylar önce güvenliğini mazeret etmesine anlam veremiyorum. Partimize yönelik herhangi bir baskı yok. Diyarbakır halkı güvenli bir ortamda seçime hazırlanıyor.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim