Gazete Emek-  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılmalıdır" çağrısına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP'nin kapatılması için herhangi bir dayanak bulamazlar. Anayasa ve kanunları çiğneyerek yaparlarsa, bir çare bulur ve büyüyerek yolumuza devam ederiz" dedi.

HPD Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sancar, bir süredir HDP'yi hedef alan ve kapatılması için gerekirse Anayasa'nın düzenlenmesi gerektiğini savunan MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi.


MHP'YE YANIT

Sancar, "HDP bir bina değil. HDP'yi nasıl kapatacaksınız? HDP'yi kapatalım demek demokrasiyi kapatalım, HDP'ye oy veren 6 milyon gönül veren 15 milyon insanı kapatalım demektir. HDP'nin kapatılması için herhangi bir dayanak bulamazlar. Anayasa ve kanunları çiğneyerek yaparlarsa, bir çare bulur ve büyüyerek yolumuza devam ederiz. Kapatılırsak bir sonraki seçimde iktidarız onu söyleyeyim" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "HDP, itlafı gereken haşere sürüsüdür" sözlerini hatırlatan Sancar, "Bunun ne demek olduğunu söylemeliler. Bu soykırım çağrısıdır. Bu tescilli bir soykırım çağrısıdır. Hadi soykırım, katliam demeyelim bu apaçık bir şiddet çağrısıdır" dedi.


"PANDEMİYİ ASIL FELAKET HALİNE GETİREN YÖNETİMDİR"

Sancar, AKP iktidarının pandemi yönetimini de eleştirdi. "Hükümet ve bakanlık yanılttı" diyen Sancar, tam kapanma çağrısında bulundu. Sancar, şöyle konuştu:

"Pandemiyi asıl felaket haline getiren yönetimdir. Pandemi başladığından bu yana şeffaflık yok. Verileri gizlediği aylarca söylenmesine rağmen inkar edildi. Bir gece de ne olduysa vakaları açıklamaya karar verdi. İnsanlar bu salgının ne kadar yaygın olduğunu göremedi. Hükümet ve bakanlık yanılttı. Aşı konusunda ne olup bittiğini halka anlatmıyorsunuz. 

Kapanma öneriyoruz. Pandemi yönetimi bilimsel esaslara göre olmak zorundadır. Biz TTB'ye danıştık ve verilerini esas aldık. Onlar diyor ki salgın kontrolden tamamen çıkmış durumda. TTB diyor ki, İnsanların ölmesini engellemek için tam kapanma gerek. Tam kapanma nedir? Zorunlu sektörler dışında hiçbir sektör işlemeyecek. 28 gün öneriyoruz. Biz 'Güvenli Tam Kapanma' diyoruz. 28 gün boyunca uluslararası ve şehirlerarası tüm seyahatler dursun. Mutlaka ekonomik destek sağlansın. Evde kaldığında geliri olmayan herkese ayda 5 bin lira verilsin. Bunun dışında, esnaf ve seyyar satıcılara 10 bin tl ödeme yapılmasını öneriyoruz. Doğalgaz, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların belli bir sınıra kadar ücretsiz olmasını istiyoruz. Bunları yaparsak pek çok ölümü önleriz."
 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim