Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bu sabah Fox TV'de canlı yayına katıldı. HDP'nin ortak aday çıkarılması fikrine açık olduğunu dile getiren Sancar, "Ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı. İki aydır sahada yaptığımız çalışmalarda seçimleri de konuştuk. Buralardan aldıklarımızı kurullarımızda tartışıp deklare edeceğiz." dedi.

Abdulkadir Selvi: AKP’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti



"MUHALEFET OLARAK BİR YÖNTEM BULALIM"

Sancar, Sedat Peker'in açıklamalarına verilen bazı cevapların itiraf niteliğinde olduğunu, susmanın ise ikrar anlamına geldiğini belirterek, yargının harekete geçmesini istedi. Sedat Peker'in söyledikleri ninverilerle uyuştuğunu ifade eden Sancar, "Tarafsız-bağımsız yargı varsa araştırmalı. Yargı harekete geçmiyor, Meclis işini yapmıyorsa muhalefet olarak bir yöntem bulalım" dedi.

CHP heyeti Kürdistan ziyareti sonrası açıklama yaptı: Yeni bir girişim önerdik 



"AFGANİSTAN'DA ESAS OLAN HALKIN VE KADINLARIN HAKLARI"

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Afganistan konusunda ise "Esas olan halkın ve kadınların haklarıdır" dedi. Taliban’ın yapacağı uygulamalarla halkın acılarını artıracağına dair kanaatlerinni tam olduğunu dile getiren Sancar, "İnsanların hayat haklarını ve yaşama şartlarını dikkate almak gerekiyor." diye konuştu. Sancar, eğitim konusunda ise şu görüşleri dile getirdi: "Pandemide eğitim çok kötü yönetildi. En kolay yol olarak iktidar okulları kapattı. Şimdi 50-60 kişilik sınıflar var. Mutlaka bu sayı azaltılmalı. MEB 100 bin öğretmen açığı olduğunu söylüyor, neden tayin etmiyor, neden kaynaklar buraya aktarılmıyor?"
 

Rıdvan Dilmen'den ilginç asgari ücret açıklaması: 8 bin liraya çalışanlar var 



"ELEKTRİK EN BÜYÜK SORUN"

Mithat Sancar, köylülerden en sık gelen şikayetin elektrik sorunu olduğunu belirterek, bunun en önemli sebebinin elektriğin özelleştirilmesinden sonra yaşananlar olduğuna dikkat çekti. "Elektrik faturaları, tarımı bitirme noktasına getirdi. Elektrik konusunda çiftçiye destek sunulmalıdır. Faturalar ödenmeyince onlarca köyün elektriği kesiliyor. Çiftçinin sulama ihtiyacını karşılayacak planlamayı yapmak gerekiyor. Halkı düşünen bir yönetim olsaydınız planlama yapardınız" diyen Sancar, kaynakların ranta, yandaşa, savaşa ve saraya aktarıldığına dikkat çekti.



Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim