Gazete Emek- Parti liderlerinin yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılarak bir konuşma yaptığı mitinge binlerce kişi katıldı. Miting de ayrıca Hizbullah örgütüne yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR da katıldı.

“FİLİSTİN’E DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mitingde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizler, mazlum Filistin halkına, onların kendi egemen devletlerini kurmalarına destek olmaya ve bu plana karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Filistin topraklarında bağımsız bir ülke kurulmasının önemine vurgu yapan İmamoğlu, “Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez. Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez” dedi.

“BİZİM İÇİN YÜZYILIN PAÇAVRASI”

İmamoğlu’nun ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu sahneye çıktı. Karamollaoğlu, “Hani ‘Yüzyılın Anlaşması’ diyorlar ya, biz ‘Yüzyılın Paçavrası’ diyoruz buna. Trump ve Netanyahu tarafından dayatılan şu plan Filistin’i siyonist İsrail’e peşkeş çekmektedir, uluslararası hukuku ayaklar altına almaktadır” dedi.

Anlaşmanın geleceği olmadığını belirten Karamollaoğlu, “Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktadır. Yüzyılın ihaneti, zorbalığı, paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah’ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür” dedi.

“HAÇLILARIN PLANINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

Karamollaoğlu’nun ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu anlaşmayla Kudüs’ün ortasına bir bomba konmuştur. O bombanın etkisini gidermek hepimizin görevidir” dedi. ABD’nin planının barışı zora soktuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Haçlıların planlarını boşa çıkardık, bugün de boşa çıkaracağız. Emperyalistlere karşı bütün mazlum milletler birleşmeli” dedi.

“KEŞKE HERKES BURADA OLSAYDI”

Kılıçdaroğlu’ndan sonra da Gelecek Partisi lideri Davutoğlu açıklamalarda bulundu. ABD’nin politikalarının çökeceğini iddia eden Davutoğlu, “Trump ve Netanyahu sözde barış planını ilan ederken bütün bir insanlığa savaş ilan etmişlerdir. Sizin savaş ilanına karşı barışın merkezi olan Kudüs’ü savunacağız” dedi.

Farklı siyasi görüşlerden insanların Filistin’i sahiplendiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Artık ülkedeki kutuplaştırıcı siyaset karşısında ortak ilkelerimiz, ortak idrakimiz için hep beraber omuz omuza vermeyi bilmeliyiz. Keşke herkes burada olabilseydi. Kudüs söz konusu olduğunda omuz omuza vermeye var mıyız? Siyasi parti ünvanlarımızı bir kenara bırakarak “Biz Kudüs sevdalısıyız” demeye var mıyız?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Dokuz8

Editör: TE Bilişim