Gazete Emek- Yeni bir hareket başlatacağını belirten CHP'li Muharrem İnce çok önemli açıklamalar yapacağını ifade etmişti. Muharrem İnce'nin basın açıklaması başlıyor. Muharrem İnce'nin ne söyleyeceği merak konusuydu. 

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saat 10.30'da düzenlediği basın açıklaması ile açıklamalarda bulundu.

İnce, Ankara'daki basın toplantısını  Çukumambar'daki Holiday İnn Otel'de saat 10.30'da başladı.

Toplantı pandemi nedeniyle basın mensupları dışındaki katılımcılara kapalı. Muharrem İnce, "Kimin ihanet ettiğini açıklayacağım" demişti. İnce, ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu gecede neler yaşandığına ilişkin de açıklama yapması bekleniyor. 

ÇETİN VE KARAYALÇIN İNCE İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada CHP'nin eski yöneticileri Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın hem Muharrem İnce hem de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. 

Murat Karayalçın, İnce'nin gelecek cumhubaşkanlığ seçimlerinde aday olmak istediği için böyle bir yolu seçtiğini söyledi. 
 

Muharrem İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün ülkemizde 18 yılın sonunda işsizliği artıran milli geliri düşüren ekonomide memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan bir cumhurbaşkanı vardır. Türkiye'yi, bu noktaya lider partileri getirmiştir. Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır."

"Kurultayın seçmediği parti meclis üyesini iki satırlık bir yazıyla siz seçmezseniz seçmeyin ben genel başkan yardımcılığı görevini veririm diyen bir genel başkanımız var artık."

"Ayrılsam bile Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak için değil, kurtarmak için ayrılırım; tıpkı Atatürk'ün işgal altındaki o zamanki başkentimiz İstanbul'u kurtarmak için ayrılıp Ankara'ya gitmesi gibi."

"Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye saray rejimine mecbur ve mahkûm da değildir. Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir parti içi muhalefet hareketi hiç değildir. Amacımız, karamsarlığı, umutsuzluğu yok etmek ve bir çıkış yolu göstermektir."

Uzmanlardan uyarı: Bir anda elinizdekilerden de olabilirsiniz">BU HABERİ DE OKUYABİLİRSİNİZ:  Uzmanlardan uyarı: Bir anda elinizdekilerden de olabilirsiniz

 "Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır. Milletimizin isteklerini kadromuzun vizyonlarıyla birleştirip yol yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finanse ettiyse yine edecektir. Dolar 7.20'leri aşmışken,i hukuk çökmüşken bu millet hiç hak etmediği acılarla boğuşuyorken yola çıkmanın tam zamanıdır Bu nedenle 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız, memleket hareketini hep birlikte başlatacağız. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır. "

"Bütün bu anlattıklarım yıl içinde bir cumhuriyet öğretmeninin ülkesiyle ilgili güzel düşleri vardır ama bunun içinde milletin haklı sebepleri vardır. size kısa sürede tanıtacağım alanında uzman memleket işlerine çözüm üreten arkadaşlarımızla birlikte yollara düşeceğiz."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama

"Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. Ne yapıyorsunuz? diyorum. Bana bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım milletin karşısına ben? Bilmiyorum ki. Sabah oldu, aldınız mı tutanakları diyorum, aldık, tamam o zaman teşekkür ederim. YSK'ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci barındırmadı? 13 bin sandıkta gözlemcisi yokmuş. 4 milyon oy yapar mı. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar. Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim. Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı. Seçim değerlendirme toplantısına çağrılmıyorum. Kortizonlu iğneleri yemiş hastalanmış kimseye çaktırmadan mitinglerini yapmış. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti kendi arasında beni davet etmiyorlar arkadaşlar!"

Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Denize girerken de koronavirüs bulaşabilir

Yerel seçimlere ilişkin 'Kürt' açıklaması

"Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan'ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın."

Editör: TE Bilişim