Gazete EmekCHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Edirne'nin ardından ikinci mitingini ise Hakkari'de yaptı.


CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Hakkari Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi.. İnce'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Bizde ayrı gayrı yok. Dün Edirne'deydim. Bugün Hakkari'de. Türkiye haritasını gözünün önüne getir. Bir kardeşlik köprüsü kurmak için Hakkari'deyim.

Türkiye'nin kardeşliğe, huzura, demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Hiçkimseyi dışlamadan, herkesi severek... Sayın Temel Karamollaoğlu'na gittim. Başarılar diledim. Oradan Meral Akşener'e gittim.

İnce "Sonra dün sayın Sayın Demirtaş'ın yanına gittim" dedi. İnce'nin bu ifadesinin ardından yurttaşlar "Selo başkan" sloganları attı.

İnce hemen ardından "Erdoğan'ın yanına gittim. Ona da başarılar diledim" deyince kitle yuhaladı. İnce bunun üzerine lütfen yuhalayın diye uyarıda bulundu.


ERDOĞAN'I YUHALATMADI

İnce hemen ardından "Erdoğan'ın yanına gittim. Ona da başarılar diledim" deyince kitle yuhaladı. İnce bunun üzerine lütfen yuhalayın diye uyarıda bulundu.

İnce şöyle devam etti:

Erdoğan dünkü görüşmemizde banan Hakkari'deki mitinginde Türk bayrağı olacak mı diye sordu? İşte bayraklar burada...

Ben hepinizin cumhurbaşkanı olacağım.

Bir sorunumuz var. Sorunumuz Kürt sorunu, açık yüreklilikle söyleyelim. Asıl Kürt sorunu ahlak sorunudur. Politikacılar gelir burada Kürtlerin hoşuna gidecek şeyler söyler. Sonra gider başka yerde konuştuklarını unutur. Burada yapacağım konuşmayı Rize'de yapamazsam bu siyaseti yapmam ben.

"BU SORUNLARI 3 B İLE ÇÖZECEĞİZ"

Bu sorunları 3 B ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Barışacağız, ekonomimiz büyüyecek ve bu büyümeden Hakkari'de payını alacak.Türkiye'yi büyütürken, adil paylaştırırken karşımıza düşmanlar çıkacak. Emperyalistler çıkacak. İç düşmanlar çıkacak. Ölümü göze almak gerek.


MAL BEYANINI AÇIKLADI

İnce mal beyanını basın mensuplarıyla paylaştı. Evim kira değil. Babamızdan üç beş mülkümüz var. 5 yıl sonra tekrar paylaşacağım. Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Sizden tek bir şey istiyorum. Bana bir avuç pirinç verin, size bir kazan pilav yapayım.

Ülkemiz kötü yönetildiği için, soyulduğu için ne yazık ki insanlarımız fakir. Otobüs yolcuların istediği yere gitmelidir. Şoför Erdoğan kendi istediğini yapıyor. Şoförü değiştireceğiz.

"TUTUKLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ"

Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim gelsin yarışsın. Ben gidip onun partisine oy vereğim diye bir şey yok. Ben kendime vereceğim. Yarış adil olmalı. Bütün adaylar yarışmalı. Hakkaniyet böyle olur. Bunu Edirne'de de, Hakkari'de de, Trabzon'da da söylerim. Yarın Erdoğan da mağdur olsa, onun da adil şekilde yarışa girmesini isterim

Muharrem İnce: Kürt sorunu bir ahlak sorunudur

Hakkari’de halka hitap eden CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Kürt sorunu nedir? Kürt sorunu, siyasal bir sorundur, ekonomik bir sorundur, kültürel bir sorundur. Asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur” dedi.

Hakkari’de düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini anlattı. İnce, Erdoğan’ın “‘Yarın Hakkari’ye gittiğinde Türk bayrağı olacakmı” dedi, Ben de dedim ki ‘Tabi olacak’. Şimdi Erdoğan bayrakları görsün” dedi.


Konuşmasında Kürt soruna da değinen İnce, şunları söyledi:

“Kürt sorunu nedir? Kürt sorunu, siyasal bir sorundur, ekonomik bir sorundur, kültürel bir sorundur. Asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır’a gelir burada güzel laflar eder. Sonra gider başka yere bunları unutur. Burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam bu siyaseti yapmam. Ne Edirnelilere ne size yalan söyleyeceğim. Bazen siz bana kızacaksınız, bazen Edirneliler, Diyarbakırlılar kızacak.”

‘Sokaklarda, meydanlarda barışacağız’

Sorunların çözümü için önerilerini de anlatan İnce, “Bu sorunları nasıl çözeceğiz? ‘3 B’ ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda barışacağız. Gönül köprüleri kuracağız” dedi.

‘Demirtaş serbest bırakılsın’

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini belirten İnce, şöyle devam etti: “Burada bir güreş var. Birinin eli bağlıyken güreş olur mu? Ahmet Türk, tutukluyken milletvekili adayı oldu ve serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Ben onun partisine oy verecek değilim. Ama adaletsizlik, istemem. Erdoğan yasaklıydı. Erdoğan milletvekili olsun diye 8 kez oy verdim. Temel Bey bir yerde gezecek, Meral Hanım bir yerde gezecek, Selahattin Bey bir yerde gezecek. Bu taraf tutuma değildir. Bu insanlıktır, vicdandır, adalettir.”

 
 

Editör: TE Bilişim