Gazete EmekCHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdiği Muharrem İnce, önümüzdeki yıl Mart ayında düzenlenecek olan yerel seçimlerde İstanbul için adaylığını koyabileceğini söyledi.

Söz konusu gelişmeyi Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında aktardı.

İnce ile görüştüğünü belirten Hakan, Muharrem İnce’nin adaylık için ön koşulu olduğunu, bunun da parti delegeleri arasında yapılacak bir ön seçim olduğunu ifade etti.

Hakan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“İstanbul’da CHP’nin yaklaşık 250 bin üyesi var… Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın… Buradan çıkarsam adaylığa varım… Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul’u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız.”

İstanbul’da CHP’nin yaklaşık 250 bin üyesi var… Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın… Buradan çıkarsam adaylığa varım… Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul’u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim