Gazete Emek- Habertürk gazetesi yazar Nagehan Alçı , CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce karşısında zor durumda kaldığı iddialara iki gün sonra cevap verebildi.

Alçı’nın Muharrem İnce ‘ye sorduğu sorular sonrası aldığı yanıtlar da sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Muharrem İnce'nin katıldığı programın reyting rekoru kırdığını ve çok başarılı bir program olduğunu, kendisinin de demokrat-liberal bir yazar olarak taraf olmadan İnce'ye sorular sorduğunu iddia eden Alçı, İnce'nin programda kendisine yönelttiği "Bu soruyu Erdoğan'a da sorabilir misin?" sorusuna " Muharrem İnce yayınına dair kişisel notlar" başlıklı yazısında yanıt verdi.


 BU SORUYU SORABİLİR MİSİNİZ?

Canlı yayında Nasuhi Güngör ve Bülent Arınç'ın açıklamalarını okuyan İnce'ye, gazeteci Nagehan Alçı , "Siz de bunları referans olarak kulandınız" dedi. Bunun üzerine, Muharrem İnce , "Referans mı arıyorsunuz" diyerek tarihi bir cevap verdi. Muharrem İnce , Alçı'nın Aleviler ve Sivas olaylarıyla ilgili sorusuna ise, "Bu soruyu Erdoğan'a da sorabilir misiniz?" yanıtını verdi.

"İYİ BİR PROGRAM YAPTIK"

"YA o programa katılan ben değildim ya da post truth’u da aşıp anti truth evresine geçtik. Zira yer yer gerilimli ama saygı çerçevesi dışına çıkan hiçbir sözün zikredilmediği iyi bir program yaptık çarşamba akşamı. Ancak daha stüdyodan çıkar çıkmaz telefonlarım çalmaya başladı. Sanki Muharrem Bey ile bir düellodan çıkmışım gibi mesajlar yağıyordu. Bir tarafta tebrik edenler, öbür tarafta küfredenler. Hakkımda 130 bin kadar tweet atılmış.

"BEN CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM"

Arkadaşlar, size bir hatırlatma yapayım: Ben cumhurbaşkanı adayı değilim ve yaptığımız yayın da bir politik tartışma ya da açık oturum yayını değildi. Evet benim de bir politik kimliğim var, bilindiği gibi liberal-demokrat bir yazarım. Ama o yayında ben Muharrem İnce’ye sadece sualler soran bir gazeteciden ibarettim..."


İNCE VE MEYDANLAR

MUHARREM İnce’yi adaylığını açıkladığından beri ilk kez gördüm. Hitabı kuvvetli, polemiği seven, başarılı bir siyasetçi. Meydanlar iyi gelmiş. Bence siyasete hareket kattı. Gördüğüm kadarıyla epey ders çalışıyor, danışmanları hemen her konuda bilgi notları hazırlıyor, ancak tabii her başlıkta detaylı konuşmak imkânsız, yine de pek hazırlıklı olmadığı bir konu gündeme gelirse ustaca onu çevirmeyi biliyor.

Muharrem İnce uzun vadede militan CHP’lilerin cereyanına kapılmayıp güler yüzlü ve kucaklayıcı bir çizgi benimserse Türk siyaseti önemli bir figür kazanacaktır.

SİVAS SORUSU

MUHARREM İnce 2013 yılında Meclis’te Aleviler ile ilgili tam 3 dakika 28 saniye süren çok güzel bir konuşma yapmıştı. “Biz Sünniler olarak Alevilerden özür dilemeliyiz. Cemevlerini savunmak için Alevi olmak gerekmez, insan olmak, demokrat olmak yeterlidir” diyordu İnce.

Yayında bu sözlerini hatırlattım, kendisini tebrik ettim. Alevi konusunda Türk sağ geleneği ve AK Parti’nin bugüne kadarki yaklaşımını yanlış bulduğumu belirttim.

Öte yandan bu konuda böylesine demokrat olabilen bir siyasetçinin mensup olduğu partinin, “Sivas katliam değildir, otelde perdeler yanmış, içerideki insanlar pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüşlerdir” diyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ittifak yapması hakkında ne düşündüğünü sordum.

Ancak bu soruya cevap vermek yerine “Bunu Cumhurbaşkanı’na sorabilir misin” diyerek topu taca attı Muharrem İnce .

Ben buradan bir kere daha hatırlatmak isterim. Elbette sorarım ancak:

1- Zaten Aleviler konusunda AK Parti’nin tutumunu yanlış bulduğumu söyleyen benim.

2- 3 gün önce telaffuz edilen sözlerin sahibiyle birlikte sandığa gidecek olan sizsiniz.

Kaynak: cumhuriyet

Editör: TE Bilişim