Gazete Emek- AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması yönündeki çağrısına destek vermedi.

‘’HDP’YE  ‘TERÖRLE ARANIZA DUVAR ÖRÜN’ DİYORUZ’’

NTV canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, "Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP'nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olabilirdik. HDP'ye 'terörle aranıza duvar örün' diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" dedi.

ABD YAPTIRIMLARI

Kurtulmuş, ABD'nin yaptırım kararının da tek taraflı bir karar olduğunu söyleyerek "Siyaseten kabul etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu reddediyoruz. Akıl dışı vahim bir karar. Etkileri az olacak" diye konuştu.

Bu tür yaptırımların Türkiye'nin savunma sanayiini güçlendirmeye yardımcı olacağını kaydeden Kurtulmuş, "Kötü komşu adamı ev sahibi yapar"  yorumunu yaptı.

"Bu kadar büyük paralar vererek aldığımız S-400'leri laf olsun diye almadık." diyen Kurtulmuş, "Türkiye burnunun dibinde terör örgütlerinin olduğu bir ülke. Türkiye'ye karşı hava saldırısı düzenlendiğinde önleyecek bir gücümüz olması zorunlu. Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamıyorlar. Türkiye bir zorunluluk olarak S-400'e yönlendirilmiştir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Gazete Duvar

Editör: TE Bilişim