Gazete EmekCHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kürt halkının barış, özgürlük ve eşitlik istediğini söyledi.

MA’da yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, yakın zamanda biten açlık grevleri ve Öcalan’ın mesajını değerlendirdi.

Tutukluların açlık grevi ile dışarıdaki demokratik kamuoyuna seslendiklerini ve eylemleriyle barış mücadelesine katkı sunduklarını söyleyen Beko, kendisinin de kısa süre de olsa kaldığı cezaevi koşullarını bildiğini söyledi.

Yakın bir zamanda tutuklu bulunan HDP önceki dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i ziyaret ettiğini belirten Beko, “Arkadaşlarımızın vermiş olduğu bu mücadeleye ses vermek lazım. Onların verdiği eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik anlayışlarını iyi okumak lazım. Bu topraklarda asıl olan kalıcı barışı sağlamaktır. Bu olmadığı müddetçe bugüne kadar yaşanan pek çok acı olay tekrar edecektir. Türkiye kocaman bir sorun yumağı haline geldi. Bir an önce barış masası kurulmalı, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik bir Anayasa ile barış güvence altına alınmalı” dedi.

‘Kürt halkı barış, özgürlük ve eşitlik istiyor’

Öcalan’la yapılan avukat görüşmesi ardından “İstanbul seçimlerinde Kürtler AKP’ye oy verecek, pazarlık yapıldı” yönündeki tartışmalarına da değinen Beko, örgütlü Kürt halkının şimdiye kadar oy verdikleri partinin işaret ettiği adayları desteklemeye devam ettiklerine işaret etti. Kürt halkının barış, özgürlük ve eşitlik istediğini söyleyen Beko,”AKP’nin bu taleplerden ne kadar uzak olduğu düşünülürse tartışmanın da ne kadar yersiz olduğu görülebilir” şeklinde değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim