Gazete Emek- PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve Gazete Emek yazarı Ömer Öcalan, HDP'den milletvekili aday adayı oldu. 

Öcalan, HDP Mardin İl yönetimine giderek aday adaylığı için başvurusunu yaptı. 

 
Aday Adaylığına ilişkin Gazete Emek'e değerlendirme yapan Öcalan, "Sorunlu ve sancılı bir dönemden gectigimiz bir gerçektir. 21.yüzyılın başında bir ortadoğu şekillenmesi yaşanmaktadır. Kurdistan da bu durumdan payını almaktadır.Bu zorlu ve ağır süreçte yeni bir rolle her kürt gibi bizde misyonumuzu oynamak istemekteyiz. Partimizin bize bu süreçte vereceği sorumluluktan kacmayacağımız belirtip, siyasette daha aktif bir şekilde görev alacağız" dedi. 


 
Tüm sıkıntı ve sorunlardan kurtulmanın yolunun görev ve sorumluluk almak olduğunun altını çizen Ömer Öcalan, şu ifadeleri kullandı:


"Umut, gençlerin ve kadınların gözünde parlamaktadır. Büyük buluşturmak ve oluşturmak gerekir. Bu süreçte her arkadaş tarihi görev ve sorumluluklar etrafında bütünleşmelidir. Bende bu süreçte görev ve sorumluluk için milletvekilliğine başvurumu yaptım.Takdir partimizin ve halkımızındır."


Ömer Öcalan kimdir?


Mardin'de 2014 ile 2016 yılları arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eşbaşkanı olan Ömer Öcalan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Gazete Emek haber sitesinde köşe yazıları yazan Öcalan, sürekli olarak aktif siyasetin içinde yer aldı. 

 
Uzun yıllardır Mardin'de yaşayan Öcalan, evli ve iki çocuk babası. Eşi, KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Öcalan, Kürtçenin Kurmanci lehçesini iyi derecede kullanıyor.

Editör: TE Bilişim