Gazete EmekHDP ile birlikte siyasetin en önemli ve en renkli simalarından biri Sırrı Süreyya Önder oldu. Önder özelikle Çözüm Süreci'nde aldığı aktif rol ile dikkatleri üzerine çekti. Birgün Gazetesi HDP'li vekilin son yaptığı açıklamayla aktif siyaseti bırakacağını iddia etti. Önder, bu haberleri yalanlayarak öyle bir durumun olmadığını belirtti.

Birgün'ün bu haberi üzerine biz başta olmak üzere birçok haber sitesi de Birgün Gazetesi'ni kaynak göstererek "Önder'in siyaseti bırakacağına" yönelik haber yaptık. HDP'li vekilin bu açıklamasından sonra biz de Birgün Gazetesi'ni kaynak göstererek aldığımız haberi kaldırarak önderin açıklamasına yer veriyoruz. 

 

Birgün Gazetesi'nin yaptığı röportaj habere Sırrı Süreyya Önder'den cevap geldi. 

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bugün basına yansıyan, ‘siyaseti bırakıyor’ haberlerini yalanlayarak, ‘Ben HDP fikriyatının kurucularındanım ve HDP’li olmayı şerefle sürdürüyorum’ dedi

Basına yansıyan “siyaseti bırakıyor” haberlerine ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “O röportajda siyaseti bırakıyorum diye bir tek kelime yok. Ama tabii bu benim eksikliğim. Ben orada ‘siyaseti sinema ile sürdüreceğim’ dedim. Ama nedense manşet ‘siyaseti bırakacağım’ şeklinde atılmış. (Gülerek) Buradan edindiğim izlenim siyaseti bırakmamı meğer ne kadar çok çevre ve kişi istiyormuş!” dedi.

‘Anlamlandırmakta güçlük çekiyorlar’

HDP’yi bırakıyormuş gibi bir hava doğduğunu dile getiren Önder, “HDP’nin bütün politikalarının karar süreçlerinde yer alan biriyim. Birinci derece sorumlusu ve mutfağındayım. Hepsinin siyasi ve hukuki bütün sorumluluğunu büyük bir şerefle taşıyorum. Bu partinin ilk kurucularındanım. HDP’yi HDP fikriyatını bırakmam söz konusu değil. Artık 3 dönem oldu. Parlamenter siyaset alanından başka bir yerde siyasete devam etmek istiyorum. Sanırım parlamenter siyaset alanında çok rastlanan bir şey değil o yüzden anlamlandırmaktan güçlük çekiyorlar” sözlerini kullandı.

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim