Gazete Emek- Eski CHP Yalova Milletvekili ve geçtiğimiz dönem partisinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, yeni bir parti kuracağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. İnce, “Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” ifadesini kullandı.

İnce Twitter hesabından, “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar.” paylaşımını yaptı.

NE OLMUŞTU?

ANKA Haber Ajansı verdiği; Muarrem İnce’nin yeni parti iddialarına ilişkin olarak “Yeni bir partiye ihtiyaç yok, bunlar iktidarın çöktüğünü anlayanların algı operasyonu böyle bir düşüncemde yok, hiç olmadı da” açıklamasında bulunduğunu iddia etmiş İnce’nin “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım” açıklamasının ardından ilgili haberi kaldırmıştı.

CHP’li Muharrem İnce’nin Eylül ayında yeni partisini ilan edeceğini öne süren Hürriyet yazarı Yalçın Bayer de ilk ankette de söz konusu partinin yüzde 12,4 oranında oy aldığını yazdı.

Editör: TE Bilişim