Gazete EmekHalkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında,  4 Kasım 2016 tarihinde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasının yıl dönümü, partisine yönelik baskılar ve belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin İstanbul İl Örgütü’nün 3 Kasım’da gerçekleştirdiği kongresine değinen Buldan, “Hafta sonu halkımızın büyük ve görkemli katılımıyla İstanbul kongremizi gerçekleştirdik. Onca baskıya rağmen partimiz HDP gerçekleştirdiği kongrelerle daha da güçleniyor, daha da büyüyor. Bildiğiniz üzere kongre başta olmak üzere bir çok çalışmalarımız engelleniyor. İstanbul kongremize davet bildirisini dağıtan vekillerimizi İstanbul’da ablukaya aldılar. Bu rezaleti ve diktatörlüğün fotoğrafını tüm dünya gördü ve izledi. Halkımız ise kongreye en güçlü katılımıyla bu baskıya, ablukaya gereken cevabı net bir biçimde verdi ve İstanbul il kongremizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Onların ablukasına karşı halkımızın da görkemli duruşu var. Bu da onlara dert olsun” şeklinde  konuştu.

HDP’ye yönelik baskılar ve belediyelerine yönelik kayyum atamalarına ilişkin konuşan Buldan, “Bir kez daha söylüyorum, HDP’yi çökertmeye çalışanlar asla başaramayacaklar! Buna izin vermeyeceğiz. HDP dimdik ayakta kalmaya ve kesintisiz mücadele etmeye devam edecektir. HDP düşmedi düşmeyecek. Düşürülemeyecek. Bizlerde diz çökmedik çökmeyeceğiz! Biat etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü HDP bir mücadele deryasıdır. Bir halk deryasıdır. HDP demokratik siyasal mücadelesiyle bu topraklarda yaşayan tüm halkların, kimlik ve inançların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin umudu ve cesaret kaynağıdır. HDP var oldukça umut da, cesaret de, kararlılık da, başarı da, zafer de yaşanmaya devam edecektir! Halklarımızın barış, demokrasi, özgürlük ve adalet umutları, HDP oldukça asla sahipsiz kalmayacaktır” dedi.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim