Gazete Emek- HDP Kadın Meclisi, yeni dönem politikalarını belirlemek üzere parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Buldan, 'HDP'ye bakanlık' tartışmalarına değinerek partiyi karalamaya çalışanlara tepki gösterdi.

‘YARINLAR KADINLARLA ÖZGÜRLEŞECEK’

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Buldan, kadınları selamlayarak, “Buradan başta siz sevgili kadınları cezaevleri tutsak bulunan kadın arkadaşlarımızı, sürgündeki kadın arkadaşlarımızı, evde, sokakta, iş yerinde bulunan, adalet nöbetinde olan, meydanlarda adalet arayışını yılmaksızın sürdüren; yaşamın her alanında hak ve eşitlik mücadelesini omuzlayan; alanlarda emeğinin hakkını isteyen, erkek zorbalığına karşı kadın duruşundan zerre kadar ödün vermeyerek mücadelesini büyüten, şarkısını söyleyen, sanatını icra eden; talana, yıkıma, sömürü ve savaş politikalarına demokratik eylemleriyle meydan okuyan bütün kadınlara yürek dolusu selamlarımızı sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Tarihin kadınlarla değiştiğine dikkat çeken Buldan, “Ve yarınlar biz kadınların onurlu mücadelesi ile özgürleşecek! Eşitlik ve adalet kadınların emeği ile mümkün olacak. Binlerce kez selam olsun korkusuz ve onurlu duruşumuza, mücadele azmimize! Tekçi iktidar da büyüyerek gelen kadın mücadelesinin gücünü görmektedir. Özgür sözünü, demokratik eylemini sakınmayan her kadın bu iktidarın fobisi haline gelmiştir. Bu nedenle özellikle son yıllarda en telaşlı savaşlarını kadınlara karşı vermektedirler. Ve çaresizlik içinde kaldıkça bu saldırılarını da tırmandırmaktadırlar” diye belirtti.

‘BOYUN EĞDİRME ÇABASI KADIN KİMLİĞİNEDİR’

“Kadın siyasetçilerden, kadın belediye eş başkanlarımıza, kadın mücadelesi emektarlarından kadın sanatçılara, emekçilere kadar her kesimden kadına saldırıyı bir görev olarak önlerine koydular” diyen Buldan, şunları söyledi: “Şu çok iyi bilinmelidir ki; kişiler farklı olsa bile hedef aynıdır. Kadının özgür iradesi ve demokratik mücadelesidir. Özellikle kadın vekilimiz Semra Güzel’i işkence uygulamaları ile gözaltına almaları ve vekilimize boyun eğdirmeye çalışmaları kadın kimliğine boyun eğdirme çabasıdır. Kürt’e boyun eğdirme çabasıdır. Demokratik siyasete boyun eğdirme çabasıdır!"

Buldan şöyle devam etti: "Buradan kendilerine bir kez de ben ifade edeyim. Semra Güzel halkımızın ve kadınların iradesidir. O iradeye boyun eğdirmek hiç kimsenin hele ki, gırtlağına kadar suça bulaşmış olanların hiç harcı değildir, olamaz da! Boyun eğdirmeye çalıştıkları kadınlar alnı ak, başı dik bir şekilde yürümeye devam edecektir. Buradan bir kez daha Semra Güzel arkadaşımıza Kadın Meclisimiz adına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz."

'BATAK DÜZENİ KURDULAR'

"Bugün bizlere baş eğdirmeye kalkışanlar bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir" diyen Buldan, "Utanmasını bilselerdi şayet kendi başlarını saklayacak yer ararlardı. Nitekim ortaya koydukları ülke gerçekliği tam olarak bir enkazdır. İçler acısı bir enkaz. Hukuka sırtını dönmüş, çözüm imkânını elinin tersiyle itmiş, başlattığı tecrit politikası ile ülkenin tamamını tecrit altında tutmayı bir sistem olarak benimsemiş bu iktidarın bu ülkenin yararına bir faaliyet yürütmesi elbette ki imkânsızdır. Kurdukları kirli düzen içerisinde türlü suç ortaklıkları ile ülkeyi yağma alanına dönüştürdüler. Ulus ötesi şirketleri, beşli çeteleri, bürokratları, hiçbir suçu kovuşturmayan yargısı, kirli medya odaklarıyla tam bir batak düzeni kurdular" ifadelerini kullandı.

'DERTLERİ BU ÜLKENİN NASIL SOYULACAĞIDIR'

Buldan konuşmasında özetle şunları dedi: "Batak düzenlerini organize yolsuzluk, organize hırsızlıkla kurdular. Dertleri bu ülke nasıl yönetileceği değil bu ülke nasıl soyulacağıdır. Nitekim yaptıkları da ortadadır. Ülkeyi değil, organize yolsuzluklarını, soygun düzenlerini yönetiyorlar. Sarayın içerisinden inanılmaz büyüklükte rüşvet ve yolsuzluklarla talan vuruluyor. Bu suçlar gün be gün belgeleri ve kanıtları ile ifşa oluyor. Saraydakinden ise çıt çıkmıyor. Çıkmış hakkını demokratik bir biçimde arayan öğretmenlere, işçilere, kadınlara saldırmayı bir hak olarak önlerine koymuş ve saldırıyorlar. Bu ülkenin demokrasisinde önemli bir yeri olan öğretmenlere ağza alınmayacak laflar söylemeyi kendilerine bir görev görüyorlar. Önümüzde son derece önemli olan, hem bugünü hem de yarını belirleyecek olan bir seçim süreci var. 20 yıldır adım adım kadınlar ve tüm ezilenler için geliştirilen sömürü ve baskı düzenini, yıkım ve talan sistemini, toplumu suça ve kutuplaşmaya iten zihniyeti aşma zamanı, geride bırakma zamanıdır. Gerçek şu ki; mevcut iktidarın, kendi ürettiği hiçbir krizin üstesinden gelme kabiliyeti ve basireti yoktur. Bu iktidar zihniyeti gereği çoklu krizlere, çok boyutlu suçlara, kadına yönelik şiddete ve çözümsüzlük siyasetine kaynaklık etmektedir. Toplumu nefessiz bırakan bu sorunların üstesinden gelme dertleri kesinlikle bu iktidarda yoktur."

'NEFRET SİYASETİNİZİ YENECEĞİZ'

"Bir babanın, Ali Rıza amcanın ellerine torba içinde verdikleri evladının kemikleri ile Kürt’e duydukları düşmanlığı bir kez daha kamuoyuna deklare ettiler" diyen Buldan şöyle devam eti: "Bu bir nefret suçudur. İktidar cenahına söylüyorum; biliniz ki biz kadınların mücadelesi ve insanlık onuru, sizin düşmanlık siyasetinizden daha güçlüdür. Sizin bu düşmanlık ve nefret siyasetinizi mutlaka ama mutlaka yeneceğiz. İnsanlık suçlarını tarih de unutmayacak, bizler de gerçek adalet de asla unutmayacak. Bu çürümüş bozuk düzeni değiştirecek esaslı güç kadınların gücüdür. Kadının eşitlikçi demokratik bilinci toplumu da siyaseti de dönüştürecek dinamizme ve etkinliğe sahiptir. Bu nedenle kadın mücadelesi önemlidir, kadın örgütlülüğü esastır. Özellikle kadın meclisimizin bu mecrada yürüttüğü çalışmalar son derece kıymetlidir. Önümüzdeki seçimler için siyaset alanında tartışmalar yürütülüyor ve bazı hesaplar yapılıyor. Buradan çok net olarak şunu söylemek isterim. Kadınların dâhil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Kadın mücadelesini büyütmek üzerine kurulu olan ve bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum almaktayız. Cumhur İttifakı da bilsin Millet ittifakı da. Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün."

'BİZ KADINLAR KAZANACAĞIZ'

Buldan son olarak şöyle konuştu: "Bizler her mahalleden, her bölgeden, her kimlikten, dilden, inançtan kadınlar olarak o kadar güçlüyüz ve o kadar çoğuz ki! Gücümüz de farklılıklarımızın zenginliği kadar büyüktür. Bu ülkede cinsiyet eşitliğini sağlamak için, İstanbul sözleşmesini hayata geçirip etkin bir şekilde uygulamak için, kadına yönelik şiddetin ve her türlü suçun önüne geçmek için, siyasette ve devletin bütün kurum ve kuruluşlarında eşit temsiliyet için, etkin çalışan kadın kurumlarının kurulması ve yaygınlaştırılması için, erkek değil gerçek ve adil, bağımsız bir yargı için, barıştan yana, çözümden yana savaşsız bir ülke için, eşit işe eşit ücret ve güvenceli bir ekonomik yaşam için ve kadınlar olarak hayalini kurduğumuz adil ve müreffeh yaşam için durmayacağız, yılmayacağız, daha çok çalışacağız, sıkı örgütleneceğiz, gücümüzü birleştireceğiz ve seçimlerin sonucunu biz kadınlar belirleyeceğiz. Özgür yarınları biz belirleyeceğiz. Biz kadınlar kazanacağız, bizimle beraber toplum kazanacak, ülke kazanacak! Demokrasi, barış ve özgürlük kazanacak. Adalet kazanacak."

Editör: TE Bilişim