Gazete Emek - Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Kadın Konferansı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu ülkede Kürt sorunuyla birlikte aynı zamanda bir de AKP zihniyeti sorunu vardır" dedi. TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapılan konferansta konuşan Pervin Buldan kayyumları eleştirdi, "Tekçi erkek iktidar düzeni demokratik zeminde seçimlerle elde edemediği belediyelerimize kayyım darbesi yaparak mücadelemizi geriletmeye, kazanımlarımızı yok etmeye çalıştı, hala da buna devam ediyor. Kadınları siyasetin, yerel yönetimlerin, ekonominin, kamusal hayatın dışına itmeyi hedefleyen bir zihniyetle karşı karşıyayız.  Hep söyledik, yine söylüyoruz: Kayyım rejimi; demokrasiye karşı yöneltilmiş bir darbe girişimidir, Kürt halkının iradesine yönelik bir darbedir. Eş başkanlık sistemine karşı bir darbe girişimidir. 12 Eylül’ün darbe ruhunu kayyım rejimiyle ayakta tutma ve sürdürme çabasıdır." dedi.

"KÜRT DÜŞMANLIĞI KAYYIM POLİTİKASININ TEMELİ OLDU"

HDP'nin kayyım izleme raporu ile detaylarıyla açıkladıkları üzere kayyımların tek faaliyetinin tarihin en büyük soygunu olduğunu belirten Pervin Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tam bir yolsuzluk, vurgun ve talan düzeni kurduklarını yayınlanan raporlardan görüyoruz. Bunu sadece rant amaçlı da değil, açık ifade ediyorum ırkçı saiklerle de yaptılar. Felaketlerde dahi halkın parasını halktan kaçırdılar, insanları bir başına çaresiz ve umutsuz bıraktılar. Kürt halkının diline ve kültürüne yönelik yasaklamalar ile Kürt düşmanlığını kayyım rejiminin temel politikası haline getirdiler. Fakat halkımız ve kadınlar çok iyi bilsin ki hiçbir suçları bu gaspçı kayyımların yanına kar kalmayacaktır. Bu ırkçı, soyguncu, kadın ve Kürt düşmanı politikaların uygulayıcılarının, demokratik zeminde sandıkta, hukuk zemininde adalet önünde hesap verecekleri günler yakındır. Halkın ne tek bir kuruşunu ne de tek bir hakkını onların insafına bırakmayacağız. Halkın iradesi olmadan geldiler, gaspla geldiler, ama halkın meşru iradesi ve demokratik tercihleri ile de gidecekler, bundan hiç kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın! "

"ÇÖZÜLEN KÜRT SORUNU DEĞİL, İKTİDARDIR"

Erdoğan'ın Kürt sorunu hakkında söylediği "Böyle bir mesele yok, biz bu işi çoktan çözdük, bitirdik" sözlerine yanıt veren Pervin Bultan, "Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu dahi çözmekten aciz olan iktidar, Kürt sorununu çözdük diyor. Evet, bu aymazlığı bir kez daha gördük buna tanıklık ettik. Ortada çözülen bir şey vardır ama bu; Kürt sorunu değildir. Çözülen şey, bu iktidardır, bu iktidarın zihniyeti ve talan düzenidir." diye konuştu. "Evet, bu ülkede Kürt sorunuyla birlikte aynı zamanda bir de AKP zihniyeti sorunu vardır" diyen Pervin Buldan, iki sorunun da demokrasiyle çözüleceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim