Gazete Emek- Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski Katliamı’nın 107’nci ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Girişim adına konuşan Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 3 bin 258 gün geçmesine rağmen hala adaletin sağlanamadığını belirterek, “İç hukuk yolu her seferinde tıkanmış ve cezasızlıkla sonuçlanmıştır” dedi.

GÜNDÜZALP: GERÇEKLERİN AÇIĞA ÇIKMA GİBİ BİR HUYU VARDIR

Roboski için yapılan tüm hukuki mücadelenin hiçbir fail ceza almadan sonuçlandığını vurgulayan Gündüzalp, “Anayasa Mahkemesi de dahil olmak üzere iç hukuk yollarını tüketen ailelerin hukuk mücadelesi, AİHM kararıyla da büyük bir trajediye ve hukuk eziyetine dönüşmüştür. Türkiye’de yaşanan katliamların cezasızlıkla ödüllendirilmesi gibi bir garabet geleneği bulunmaktadır. Ancak gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Masum insanların katledilme gerçeği, olayların üstünün kapatılması ve cezasızlık ile sonuçlandırılması bu hakikati değiştirmeyecektir” diye konuştu.

 ‘ROBOSKİ DEVLETİN VE İKTİDARIN SINAVIDIR’

“Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir” diyen Gündüzalp, ekledi: “‘İnsan olarak ne yapabilirim?’ sorusunu soran herkese her ayın 28'inci günü sesleneceğiz, hatırlatacağız ‘gelin sesimizi birlikte yükseltelim’ diyeceğiz. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda ‘Barış ve Adalet’in yolu, mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilişim