Gazete Emek-Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, bölgeye ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladıklarını söyledi. Karamollaoğlu, 3 Ana başlıktan oluşan raporun bölgeye ilişkin önemli detaylara vurgu yaptığını açıkladı. 

Karamollaoğlu, değerlendirmesinde 1991 yılında gerçekleşen Refah Partisi’nin kongresindeki Erbakan Hoca’nın konuşmasını da hatırlatan Karamollaoğlu, “Erbakan hocamız 91 yılında Refah Partisi’nin kongresinde konuyu kapsamlı ele almıştı. Eğer o gün Erbakan Hocamızın gündeme getirdiği konular ciddi olarak ele alınmış olsaydı bugün böyle bir problem belki de hiç yaşanmayacaktı.

Erbakan Hocamız bu konuyu daha da başka şekilde de gündeme getirdi. En son Bingöl’deki yaptığı konuşma sonrasında ne yazık ki Erbakan Hocamızın siyasi hayatı yasaklandı, partileri kapatıldı. Ama artık kimsenin kaçamayacağı göz ardı edemeyeceği bu konuyu da bir bütün olarak ele alınması gereken bir konu olarak aldık, söyledik. Bugün de bu konuda hazırladığımız raporda son noktaya geldik.

Bu raporun son halini vererek, bir takım ilavelerle önümüzdeki birkaç gün içinde yazılı olarak sizlere, bütün Türkiye kamuoyuna duyurmuş olacağız. Ancak ana prensiplerimiz belli. Anadili kullanma hakkı ilk defa 91 yılında gündeme geldi. Bu hakkın kâmil manada bölgede yaşayan insanlara verilmesi herkesin üzerinde durduğu en önemli konu. Sadece hakkın var olduğunu söylemek yetmiyor, onun kullanılması için elbette bir takım adımların atılmasına da ihtiyaç duyuluyor. İster eğitimde, ister sosyal hayatta, ister resmi muamelelerde bunların nasıl çözüleceğine ilişkin belli bir politikaya ihtiyaç duyuluyor. Problem sadece lisan problemi değil. Biz bu bölgeye de özel bir itina göstererek çözmek mecburiyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim