Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İYİ Parti’den kendilerine danışmak için gelen olduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Sancar’ın, “İYİ Parti’den bize danışma için gelen olmadı; varsayalım gelmiş olsun, bizden kim akıl vermiş onu da bulamadım” dediğini aktardı.

Sarıkaya, “İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da böyle bir şeyin gerçekleşme olasılığının bulunmadığını söyledi. Bu durumda darbe tartışması ile başlayıp HDP ile devam eden siyasetin bu peşrev turundaki hedefi ne? Görünen o ki bütün siyasi partiler korona virüsü sonrası stok sayımı yapıyor ve yeni dönemin yol haritasını çiziyor” diye yazdı.

İYİ Parti’den HDP’ye yönelik açıklamalara tepki gösteren eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Düne kadar bize ‘Kiminle çalışalım’ diye soran, aracı gönderenler bugün bize koordinat biçemez” sözleriyle tepki göstermişti. İYİ Parti yetkililerinin  “İddianı ispatla” çağrılarına da “Aracılar, isterlerse kendilerini ve konuşulanları açıklayabilirler. Bizimle görüşmek değil, görüşmemek ayıptır, günahtır, eksiktir” yanıtını vermişti. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim