Gazete Emek- Sebahat Tuncel hakkında, 'Başkan Apo', “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan' ifadelerini kullandığı gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

Eski Millletvekili DBP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında, “Başkan Apo”, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle açılan “Suç ve suçluyu övme” davasında beraat etti.

Sputnik’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tutuklu Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin sona erdirildiği dönemde Batman'da katıldığı bir etkinlikte konuşma yaptı.

O konuşma nedeniyle Tuncel hakkında, "Suç ve suçluyu övme", "Örgüt propagandası" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçeleriyle 3 ayrı dosya hazırlandı. "Örgüt propagandası" dosyasından takipsizlik kararı alan Tuncel'in "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma ise sürüyor.

"Başkan Apo", "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan" ifadeleri nedeniyle hakkında Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Suç ve suçluyu övme" gerekçesiyle dava açılan Tuncel'in duruşması bugün görüldü. Tuncel duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

TUNCEL: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ

Tuncel savunmasında, "Ben bir siyasetçi olarak Kürt sorununun barışçıl bir zeminde çözülmesi, çatışma zemininden bu konunun çıkarılması için görüşlerimi ifade özgürlüğü kapsamında dile getirdim. Söz konusu konuşmamda topluma zarar verecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır, Abdullah Öcalan Kürt sorununun çözüme kavuşmasında önemli bir isimdir. 3.5 milyon kişi kendisini siyasi irade olarak kabul etmiştir. Tüm bu nedenler göz önünde bulundurularak beraatimi talep ederim" dedi.

Tuncel'in avukatı Şivan Cemil Özen de "Müvekkilim bir siyasi parti Eş Başkanı olması nedeniyle yapmış olduğu konuşmaları siyasi değerlendirme olarak görülmesini ifade etmiştir. Konuşmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Tuncel hakkında beraat kararı verdi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim