Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, “Seçimlerden sonra yeniden çözüm süreci olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Kürtler konusunda bölge insanını rahatlatacak birtakım girişimlerde bulunacağı beklentisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, “Seçimlerden sonra yeniden çözüm süreci olabilir” ifadelerini kullandı.

Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu ‘Açık ve Net’ programında konuşan Çevik, cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu ve son olarak da Meral Akşener’in seçim çalışmalarını yürütebilmesi için tutuksuz yargılanması çağrısında bulunduğu eski HDP Eş Genel Başkanı ve HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi konusunda ise olumsuz görüş bildirdi. Demirtaş’ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten AKP’li isimlerin ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çevik, HDP adayının serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü belirterek, Demirtaş’ın Kobani olaylarında insanları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını iddia etti. Kürtlerin, bağımsızlık referandumu zamanında dönemin IKBY Başkanı Mesud Barzani’ye gösterilen tepkiden rahatsız olduğunu kaydeden Çevik, “Bölge insanı Türkiye’nin Barzani’ye sert hareketinden rahatsız oldu. Hatta MHP ile ittifaktan da çok mutlu değiller” diye konuştu.

Kaynak: Medyablok

Editör: TE Bilişim