Gazete Emek-Milliyet tarafından verilen 'şehrin en iyileri" ödül töreninde 'en hayırsever iş adamı ödülü' Sedat Peker'e verilmişti. Bu olay başta sosyal medya olmak üzere birçok yerde ciddi tepkilere neden oldu. Daha önce organize suç örgütü liderliği yapmaktan sanık olan Peker, Barış İmzacıları için "oluk oluk kanlarını akıtacağız" demişti. Peker'in ödül aldığı geceyle ilgili dikkat çekici bir gerçek daha ortaya çıktı. 


Sedat Peker’e ‘En Hayırsever İş Adamı’ ödülü verilen gecenin sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı.

Milliyet gazetesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Şehrin En İyileri Ödüller’inde bu yıl ‘En Hayırsever İş Adamı Ödülü’ Sedat Peker’e verilmişti. Sedat Peker ödülünü, Selda Alkor’un elinden almıştı.


Ödül’ün Barış Akademisyenleri’ne ve başkanlık referandumunda “Hayır” diyenlere yönelik tehditleriyle gündeme gelen ve bu nedenle hakkında dava açılan Sedat Peker’e vermesi sosyal medya da da eleştirilere konu olmuştu.

Sedat Peker’in de ödüllendirildiği ‘Şehrin En İyileri Ödülleri’nin ana sponsorunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi olduğu ortaya çıktı. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim