Gazete Emek- 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davasından hakim karşısına çıkan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AİHM"nin verdiği kararla ortaya çıktı ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 18. maddesini ihlal eden Türkiye yargısının en azından bir kısmı, AKP Genel Başkanı'nın ağır baskısı ve açık talimatları doğrultusunda yönlendiriliyor" dedi.

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret davası bugün görüldü.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Demirtaş'ın eş genel başkanlığı döneminde gittiği Rusya ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmekle suçlandığı ve İstanbul Bakırköy Adliyesi'ndeki duruşmada hakim iddianameyi okudu. Daha sonra Demirtaş'ın savunmasına geçildi.
Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

"AİHM'nin verdiği kararla ortaya çıktı ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 18. maddesini ağır bir şekilde ihlal eden Türkiye yargısının en azından bir kısmı, AKP Genel Başkanı'nın ağır baskısı ve açık talimatları doğrultusunda yönlendiriliyor. Son derece barışçıl bir konuşmamız üzerine ben ve Sırrı Süreyya Önder'e verilen ağır cezanın dün onanması da, açık bir şekilde AKP Genel Başkanı'nın ‘karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz' söyleminden sonra verilmiş siyasi bir karardır. AKP Genel Başkanı'nın söylediklerine karşı, mahkemelerde söyleyecek daha çok şeyim var. 50'ye yakın davam daha devam ediyor. Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur, yargılanmaktan da korkmuyoruz. Bu dosyanın birleştirilmesini talep ediyorum."

Demirtaş'ın ifadesinin ardından dava 27 Mart 2019 tarihine ertelendi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim