Gazete Emek- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili kararını açıklayacağı tarih belli oldu.

KARAMAN: DEMİRTAŞ/TÜRKİYE KARARI AİHM DAİRESİNCE 22 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merakla ve heyecanla beklediğimiz Demirtaş/Türkiye kararı AİHM Büyük Dairesince 22 Aralık’ta açıklanacak” ifadelerini kullandı.

Karaman bir kullanıcının kararın içeriği hakkındaki sorusuna da şu cevabı verdi: "Gerektiğinde cevap veriyoruz aslında. Kararı görmeden sonuçları üzerinden spekülatif birşey söylemek istemiyoruz doğrusu. Ama kararın, ilk daire kararından daha sert olacağı yönünde güçlü beklentimiz var. Bu yönde çıkacak karara Türkiye mutlak surette uymak zorunda. Ki uyacak da."

NE OLMUŞTU?

AİHM'in Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını içeren kararı AİHM Büyük Dairesi’ne taşınmıştı. Demirtaş’ın avukatları, hem aleyhte verilen maddelerin yeniden incelenmesini hem de Türkiye’nin kararı uygulamamasına ilişkin hüküm kurulmasını istemişti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim