Gazete Emek-  Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 8’inci duruşması Bakırköy 7’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili Av. Ahmet Özel’in yetkilendirmesiyle Av. Ümit Kudbay, Selahattin Demirtaş’ın müdafisi avukat Bilal Kalkan ve Avukat Fırat Epözdemir hazır bulundu.

BİRLEŞTİRME KARARININ REDDEDİLMESİ TALEP EDİLDİ

Erdoğan'ın avukatı Ümit Kudbay beyanında, farklı tarihlerde işlenen eylemler için birleştirme talebinin yerinde olmadığını ifade ederek, talebin reddedilmesini istedi.

Demirtaş'ın avukatı Kalkan ise verdiği beyanda, birleştirme önerisinin kabul edilmesini, "TCK 43 ve 44" maddesi kapsamında mevzuatta düzenlendiğini ifade etti. Ardından beyanda bulunan Av. Epözdemir de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının sadece tutukluluğa ilişkin bir ihlal olmadığı ifadelerini kullanarak, karşı tarafın beyanlarını kabul etmediklerini ifade etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Dosyanın incelenmesi ardından mahkeme, birleştirme kararının yeniden değerlendirme yapılmasına yer olmadığına, Demirtaş’ın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesi için Ceza İnfaz Kurumu’na müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı 22 Mart 2021 tarihine erteledi.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim