Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting düzenledi. On binlerce kişinin katıldığı mitingde 4 ayrı yerde arama noktası kuruldu. Alan girişinde kontroller yapan polis, “Savaşa hayır” yazılı şapkaların miting alanına girişine izin vermedi.

"Sandık bize geliyor, hazır olun"

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Diren Van, diren Mardin, Diren Diyarbakır. Hep beraber onurlu mücadeleyi, demokratik cumhuriyeti var edene kadar hep birlikte sürdüreceğiz. Kayyum duy bizi, korkak kayyum. Polis bariyerlerinin arkasına saklanarak, bu kenti yöneteceklerini sanıyorlar. Buna izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz. Bu kent bizim, bu sokaklar bizim. Asla geri adım atmayacağız. Selam olsun, bu onurlu barış mücadelesini dünden bugüne taşıyanlara selam olsun. Onurlu barış mücadelesini on yıllarca asla vazgeçmeden, bu yoldan dönmeden, bugüne kadar taşıya geldik. Bugünden sonra da kararlı bir şekilde bu topraklara barış gelene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“2023’e kadar seçim yok diyor, sandık bize geliyor, hazır olun yoldaşlarım” diyen Temelli “Nasıl ki 31 Mart’ta kayyumları süpürüp attık, şimdi de bunların tümünden ülkeyi kurtaracağız. Sokaktayız, alanlardayız, meydanlardayız, kayyumlar gidene kadar, arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar mücadele edeceğiz. Amed, Van, Mardin ya me ye” şeklinde konuştu.

"Kayyumları göndereceğiz, yeni sabaha uyanacağız”

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre,görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı da mitingde bir konuşma yaptı. Mızraklı “19 Ağustos’ta sonuçları hazmedemeyenlerin ne yaptığını biliyoruz. Onların yaptıklarına yuh yetmez. Bu dünyada da öbür dünyada da hesap verecektir. 1 Nisan sabahı hiç gecikmemişler, yazmışlar. Adama sorarlar; siz neyin üzerine bu yazıları düzenlediniz. Hukuk mu? Yoksa bu halk size öyle bir sert vurdu ki sersemlediniz de mi yazdınız? Seçmen iradesi hiçe sayıldı. Mızrak çuvala sığmadı, Mızraklı onları boşa çıkardı. Yetmedi, televizyon kanallarında ‘Dağa para gönderiyorlar’ diyor. Yalan söyleyenin, iftira atanın Allah bin kere belasını versin. Bizler bu halkın bir kuruşunu, Allah şahittir, bir kuruşunu heba etmedim. Ama bizden önceki kayyumların neler heba ettiğini bir dakikalık görüntü ile ipliğini pazara çıkardık. Kayyumları göndereceğiz, yeni sabaha uyanacağız” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim