Gazete Emek- "Biz sizin niyetinizi Afrin'den biliyoruz. İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz. Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar" diyen Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Bu savaşın tek nedeni var, iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu savaş girişiminin, bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz. 

İşgal niyetiniz yoksa eğer, ki biz sizin niyetinizi çok iyi biliyoruz. Bu hazırlıklar nedir? Biz sizin niyetinizi Afrin'den biliyoruz. İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz! Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar.

'BATMIŞ OLAN MÜTEAHİTLERİNE İŞ YARATACAKLAR'

Cenevre Sözleşmesi’ne göre başka yerden nüfus taşımak, nüfusu yerinden etmek savaş suçudur. “Bu bölgeyi temizleyeceğiz, 3 milyon Suriyeli'yi oraya taşıyacağız” diyorlar. Hem bir Selefi kemeri yaratacaklar hem de batmış olan müteahhitlerine iş yaratacaklar. 

'SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ DEMOKRATİK ÇÖZÜMLE SAĞLANIR'

Suriye’nin toprak bütünlüğü diyorlar, savaş tamtamlarıyla Suriye’ye girme politikaları yürütüyorlar. Muhalefet partileri bile neredeyse askerlerle birlikte Suriye’ye girecek. Suriye’nin toprak bütünlüğü operasyonlarla sağlanmaz, demokratik çözümle sağlanır.

'DEMOKRASİDEN YANA MISINIZ, SAVAŞTAN YANA MISINIZ?'

Meclis’e gelen tezkere bir samimiyet testidir. Demokrasiden yana mısınız savaştan yana mısınız, barıştan yana mısınız felaketten yana mısınız? 20 yıldır meclise tezkereler geliyor. 20 yıl sonunda tezkereler ülkeyi nereye sürükledi? 

'ANNELER EVLATLARIMIZ SAVAŞTA ÖLMESİN DİYE BURADA'

Evlatlarımız savaşta ölmesin diyen anneler burada. Meclis’te barışın sesini yükseltmeye devam edecekler. Ne kadar engellemeye çalışsalar da barışın sesini engelleyemeyecekler.

IŞİD teröristlerini, öfkeli çocuklar olarak anlattılar. 5 yıl sonra geldiğimiz noktada “abartmayın” diyor Cumhurbaşkanı. Abartıyoruz. Abartmaya devam edeceğiz. Soruyoruz. Ne olacak İdlip? Afrin’de süren terör ne olacak? Suriye’ye girerek sorunu daha çok büyütüyorsunuz.

'MERMİNİN PARASINI ZAMLARLA ÖDETİYOR'

Herkes biliyor ki köprüden geçmenin maliyeti 3 lira ama onun üzerindeki 7 buçuk lirayı savaşın maliyetine ödüyor. Hani soruyor ya “biliyor musunuz mermi kaç lira” diye. İşte o merminin parasını köprüden geçerken ödetiyor, zamlarla ödetiyor.

Bir gecede Türkiye borçlarının maliyeti 58 milyon TL arttı. Türkiye’nin borçları artarken halen yoz milliyetçiler hamasetle insanları aldatmaya devam ediyorlar.

'İKTİDAR ADETA KÜRT TÜRK SAVAŞI ÇIKARMA PEŞİNDE'

Bakın en son mesajında diyor ki Sayın Öcalan; "Kürt Türk savaşı tuzağına düşülmemelidir". İktidar adeta Türk Kürt savaşı çıkartma peşinde. Oysa bir arada yaşama iradesini var etmek, barış içinde yaşamak istiyorsanız bu tuzağa düşmemelisiniz.

 
Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim