Gazete Emek- Kayyum atanan şehirlerden Mardin’e giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP'li milletvekilleriyle valilik öüne gitmek isterken polis tarafından abluka altına alınarak engellendi.

SEZAİ TEMELLİ POLİS ABLUKASI ALTINDA KONUŞTU: BU FOTOĞRAF DARBE UYGULAMASIDIR 

Valilik önünde yapğılacak açıklamaya polis izin vermeyince HDP heyeti Karayolları Parkı girişinde bir araya geldi.

TOMA ve zırhlı araçlarla abluka altına alınan Karayolları Parkı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin yanında sadece milletvekillerinin bulunmasına izin verildi.

Sadece kayyum uygulamasını değil polisin tavrını da eleştiren Temelli, konuşmasında mardindeki manzarayı darbe uygulaması olarak nitelendirdi:

"Bu fotoğraf darbe fotoğrafıdır. Hep birlikte bu fotoğrafa karşı demokrasinin sesini yükseltmeye devam edeceğiz. HDP’nin belediye eşbaşkanları Arap halkının, Kürt halkının, Süryani halkının, Mardin’in kadim halklarının temsilcisidir. Bu devlet aklı değildir. Bu aklını yitirmişlerin aklıdır. Devlet aklı, halkın haklarını savunandır. Bu iradeyi yok sayanlar bunun hesabını verecektir. Sokaklarda bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Kendi yasalarını bile yok sayan bu uygulama zorbalıktan ibarettir. Burada devlet hukukunu görmek mümkün değildir. Devlet kendi hukukunu, Anayasası’nı yok saymaktadır" dedi.


İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanarak görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Valiliğe gidişlerinin polis ablukasıyla engellenmesine ve açıklama yapılırken kurulan barikatlarla açıklama yapılacak yere gidişinin önlenmeye çaılışılmasına, "Yaşananlar hangi yasada var, bunları anlatacağız" sözleriyle tepki gösterdi.  

Kaynak: Artı Gerçek
 

Editör: TE Bilişim