Gazete EmekHDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Sancaktepe İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim gündemine ilişkin konuşan Temelli, “Demokrasiden yana olan her güce omuz vereceğiz” dedi.

Temelli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Aramızdaki farklılıklar üzerinden siyaset yapma zamanı değil. Şimdi farklılıklarımızdan güç alıp bu zulüm iktidarına karşı ortak mücadeleyi hayata geçirme zamanıdır. Biz de bunu yapacağız. Yerel seçimlere gidiyoruz. Olduğumuz her yerde 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde çalışarak HDP’yi güçlü bir şekilde iktidara taşıyacağız. Yerel iktidara taşıyacağız.

Öncelikle 102 belediyemizin 96’sına kayyum atayan bu kayyum zihniyetinden bütün kayyum belediyelerini geri alacağız. Sadece 102 belediyede değil çok daha fazlasıyla iktidara geleceğiz. Bundan da ötesi var. Eğer tek başımıza iktidara gelemiyorsak bu Cumhur İttifakı diye kendini ortaya koyan tek adam anlayışından kurtulmak için Türkiye’nin her yerinde demokrasiden yana olan her güce omuz vereceğiz, destek vereceğiz. Türkiye’yi bu kayyumcu zihniyetten kurtaracağız.

Bu mücadelenin sonunda, yerellerde iktidara gelerek AKP - MHP faşizmini gerileterek atacağımız bu adım Türkiye demokrasisinin önündeki büyük tıkanıklığı açacak. Faşizmi tarihin çöplüğüne süpüreceğiz. Türkiye’nin demokrasi ve barış yolunu hep birlikte açacağız. İşte o zaman tüm arkadaşlarımız özgür kalacak, tecrit kırılacak. Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve tüm yoldaşlarım, tüm arkadaşlarım özgür kalacak. Buna inanıyorum. Bu inancımız bizi her geçen gün her şeye rağmen daha güçlü kılıyor.

31 Mart’tan sonra bu ülkede demokrasi ve barış mücadelesi daha da kararlı bir şekilde yol alacak. Bu buluşmalar, bu yan yana gelmeler demokrasi cephesindeki bu güçlü adımlar, 31 Mart’tan sonra Türkiye’nin önünü açacak. Yerellerde attığımız bu adım ülke genelinde büyük bir demokrasi adımı olacak.

Kürt halkı uzun yıllardır büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadele sadece Türkiye için değil Ortadoğu için de büyük bir dönüşümün mücadelesidir. Tarihin çok önemli bir eşiğindeyiz. Hepimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğun gereği olarak sadece seçimlerde başarı elde etmek için değil, bu dönüşümü gerçekleştirmek için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. . HDP umudun partisidir. Bizler yürüdükçe bu yol açılacak, bu ülke değişecek, dünya değişecek. Bizler yürüdükçe bu ülkeye barış gelecek.


Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim