Gazete Emek- CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dokuz8HABER'den Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı. 

Soyer, Cumhur İttifakı'nın "Yerli ve milli" politikalarını eleştirerek, "Ben Türkiye'nin en muhafazakar belediye başkanlarından biriyim. Böyle söyleyince tuhaf geliyor ama değil gerçek bu. Bir memleketin toprağını, suyunu, ormanını korumayacaksanız, onlara sahip çıkmayacaksanız hangi yerlilikten, millilikten bahsedeceksiniz. Bunları savunmaktan daha yerli ve milli ne olabilir" dedi.

"BİRBİRİMİZE İLHAM VERİYORUZ"

İlk olarak CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ni değerlendiren Soyer, "Bu zirve son derece anlamlı çok önemli bir zirve. Çok önemli bir buluşma. 160 belediyenin tarıma ne kadar önem verdiğini ve tarımla ilgili neler yaptıklarını göstermeleri anlamında önemli. Birbirimize ilham veriyoruz. Başka bir tarımın mümkün olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

CHP'li belediyelerin ürettikleri çözümleri birbiri ile paylaştığını belirten Soyer tarımın ne kadar önemli olduğunu da göstermek istediklerini vurguladı.


"KÜÇÜK ÜRETİCİLERİ KORUYACAĞIZ"

AKP iktidarının 2006'da çıkardıkları yasalarla tarımı çok ciddi küçülttüğünü ifade eden Soyer şunları söyledi:

2006'da çıkarılan yasalarla tarım giderek küçüldü kan kaybetti. Küçük üreticiler çok ciddi zarar gördü. Biz küçük üreticileri koruyan bir tarım politikası hayata geçireceğiz.

Ben Türkiye'nin en muhafazakar belediye başkanlarından biriyim. Böyle söyleyince tuhaf geliyor ama değil gerçek bu. Bir memleketin toprağını, suyunu, ormanını korumayacaksanız, onlara sahip çıkmayacaksanız hangi yerlilikten, millilikten bahsedeceksiniz. Bunları savunmaktan daha yerli ve milli ne olabilir. Biz İzmir'de bunları yapmaya çalışıyoruz. O yüzden muhafazakarım. O yüzden yerli ve millinin bu olduğunu düşünüyorum. Önce buna sahip çıkmak zorundasınız. Toprağınıza sahip çıkmıyorsanız bana yerlilikten ve millilikten bahsetmeyeceksiniz. 

CHP'nin tarım politikası bu tür buluşmalar ve iyi örneklerle ortaya çıkacak. Artık iktidara hazırız. Türkiye dünyanın en bereketli topraklarına sahip. Biz bu toprakların bereketine ve geleneklerine sahip çıkacağız. Hem kuraklıkla hem de yoksullukla mücadele edeceğiz. 



Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim