Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'lileri hedef göstermeye devam ederek "Karşımızda bir ittifak kurdular, adamın suratında meymenet yok. HDP'nin eş başkanı diyor ki; 'Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AKP ile MHP'ye kaybettireceğiz' diyor" dedi. 

Soylu, HDP Eş Başkanları için daha önce de "Pervin Buldan denilen kadının dili zehirli, komünist sakallı başkanı da meymenetsiz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'yi de hedef alan Soylu "Zillet ittifakının kalesinde Kılıçdaroğlu var, Tayyip Erdoğan onun kalesine topu 90'a taksın, desteğinizi esirgemeyin" dedi.

Bolu'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Yukarı Çarşı mevkiinde bulunan Tarihi Büyük Cami'de Cuma namazını kıldı. Soylu, daha sonra Bolu Kent Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden kalabalığa hitap etti. Bakan Soylu, "Son yıllarda yakamızdan hiç düşmediler. Gezi olaylarının 150 milyarın üzerinde maliyeti oldu ülkemize. 7 Haziran 2015'ten sonra HDP palazlanınca, Doğu ve Güneydoğu'yu çukurlarla kazıp oraları savaş alanına döndürmek istedi. 15 Temmuz darbesi onu da savuşturdu bu milletimiz. Milletimiz bunları Tayyip Erdoğan iradesi ile engelledi. Erdoğan, siz ne oyun kurarsanız kurun, biz karar vermeden oyunu kurdurmayız dedi. Tezgahları bir türlü bitmedi. Amerika operasyon yaptı, bunlar da altından bir şekilde istifade etmeye çalıştı. Anamızdan emdiğimiz sütü son 6-7 yılda burnumuzdan getirdiler. Bu fotoğraf ne için şimdi bir araya geldi; önümüzdeki 4,5 yıl bize rahat ettirmek istemiyorlar, güçlü bir Türkiye olmasın istiyorlar. Yıllardan beri Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar bu milleti birbirine düşürebilmek için her şeyi yaptılar. 50 gramlık oy pusulasıyla bu millet her zaman onlara dersini verdi" dedi.

'ADAMIN YÜZÜNDE MEYMENET YOK'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi eleştiren Soylu, "Karşımızda bir ittifak kurdular, adamın suratında meymenet yok. HDP'nin eş başkanı diyor ki; 'Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AKP ile MHP'ye kaybettireceğiz' diyor. 'İstanbul, Ankara, İzmir ve her yerde verilen oylar Silopi'ye, Cizre'ye güç olacak' diyor. 299 bizim tespit ettiğimiz HDP'li il genel meclis üyesini zillet ittifakı listelerine yazdılar. Daha ötesi var, bu biraz önce söylediğim adam açıklama yapıyor; İçişleri Bakanı yanlış saymış 300'ün üzerinde diyor. 94 tane PKK'ya yardım eden, lojistik destek, para sağlayan ve bizim askerimize, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, polis, jandarmamıza kurşun sıkanlar ile biz niye uğraşıyoruz. Her gün tehdit edilen bir bombadan kurtulan, sadece birlikteliğimize zarar gelmesin diyen çocuklarımıza cevap verebilmek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

'ŞEHİRLERİMİZE FİTNE TOHUMU EKİYORLAR, BUNU DA KILIÇDAROĞLU SAĞLIYOR'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştiren Soylu, "Şehirlerimize fitne tohumu ekiyorlar, bunu da Kılıçdaroğlu sağlıyor. Biz Kandil'i, Amerika'nın idare ettiğini biliyoruz ve buradan söylüyorum. Avrupa teknolojik destek ortaya koymak istiyor. Terör gelince el altından karıştırmaya, fitnelemeye çalışıyorlar. Kadının birisi çıkmış diyor ki; 'PKK’ya sırtımı dayadım' diyor, ben de ona arkana 4 duvar verdik istediğin duvara dayan dedim. Kılıçdaroğlu'ndan güç aldılar ya, Kılıçdaroğlu kendi tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. PKK'ya açtığı yaşam tüneliyle anılacaktır. Onlar terörün, PKK'nın vekilidir, bu ülkenin vekili olamazlar. Çıkacaklar sonra İstanbul'da PKK'nın vekillerini, Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyüş yapacaklarmış. Ben de onlara sizi yürüten adam değildir dedim. Şapa oturdular, yürüyemediler. Diyarbakır'da evlerinden çıkamadılar, çıkarmayız kimse kusura bakmasın. Bu ülke yıllardan beri kan içti, sıkıntı çekti ve bu milleti birbirinden ayırmaya çalışmak için her türlü ahlaksızlık ve fitneyi ortaya koydular. 15 bin terörist vardı dağlarda, şimdi 700 kaldı" diye konuştu.

'YAPMAK İSTEDİKLERİ 31 MART'TAN SONRA BİZE ADIM ATTIRMAMAK'

Soylu, İHA'lara yeni bir yazılım yazdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Mayıs ayında İHA'lara öyle bir yazılım yapıyoruz ki, değil dağlarda gezmek, kafalarını çıkaramayacaklar. Bir taraftan komandolarımız, özel harekatlarımız, Mehmetçiğimiz, diğer taraftan da bütün teknolojimiz gücümüzle bu ülkenin birlik ve kardeşliğini bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. 3 bin 300 teröristi son 2 yılda etkisiz hale getirdik. İç güvenlik sadece, ardından 3 bin 99, 2017 ve 2018'de mağara ve sığınaklarını tarumar ettik. DHKP-C operasyonları yapıyoruz; bunların Türkiye'deki tüm yöneticileri ya ölüdür veya cezaevindedir. Yapmak istedikleri 31 Mart'tan sonra bize adım attırmamak, anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmek. 31 Mart’ta bir zafiyete girersek, şahsi olarak olup olmamamız önemli değil bizden çok var ama bu asil milletten tek var. Onun için dertleşiyorum sizinle. Onun için hangi tuzakla, kumpasla karşı karşıya kaldığımızı size ifade etmek istiyorum. 31 Mart'tan sonra biz zayıflarsak, Güneydoğu ve Doğu'da kaymakam ve valileri 6 yaşındaki çocuğun eline taş vererek maskara haline getirirler."

'TAYYİP ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN KALESİNE TOPU 90’A TAKSIN'

Türkiye'nin büyümesi için 31 Mart'ta güçlü cevap vermeleri gerektiğini aktaran Bakan Süleyman Soylu, "50 yıldır bu ülkede 4,5 yıl seçimin olmadığı hiçbir yıl olmadı. Her 1,5 yılda bir seçim oldu. Türkiye'nin büyümesi, sıçraması için milli ve yerli üretmek için aynı zamanda ekonomik saldırı yapanlara 31 Mart'ta güçlü bir cevabı vermeliyiz. 4,5 yıl Türkiye'nin yürümesi, koşmasına müsaade etmek istemiyorlar. Zillet ittifakının kalesinde Kılıçdaroğlu var, Tayyip Erdoğan onun kalesine topu 90'a taksın, desteğinizi esirgemeyin. Biz kuluz, eksikten yoksun bir Cenab-ı Allah'tır, bizim eksiğimiz olabilir, milletimize karşı hiçbir samimiyet eksikliğimiz yoktur. Cumhur İttifakı ile daha güçlü olacağız. Zillet ittifakına karşı büyük bir set oluşturdukları için Cumhur İttifakımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

'BİZİM BOYNUMUZU KANDİL'İN ÖNÜNDE BÜKMEYİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece siyasi lider, yönetici ve devlet adamı olmadığını anlatan Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Tayyip Erdoğan ile ilgili size bir şey söyleyeceğim, o sadece siyasi lider ve yönetici, devlet adamı değildir. Onun yaptığı bu ülkede herkesin kardeşçe yaşamasını temin edebilmek için bir hayat biçimi ortaya koyuyor. Sadece köprü, yol yapmıyor, şehirleri güzelleştirmek için adım atmıyor, dünyada söz sahibi olabilmek için bu millete hayat biçimi sunuyor, daha yeni başladık. Bazen bir cümle büyük bir eğriyi doğrultur, büyük bir milleti ayağa kaldırır. Güçlü bir adımı hep birlikte atabilmek için huzurunuzda bulunuyoruz. Kılıçdaroğlu, adaylıkların verileceği son gün partiyi kapattı, valilikten dilekçe verecekmiş, 10 katlı binayı idare edemiyorsun, ülkeyi nasıl idare edeceksin. PKK’yı, HDP'yi sakın ha belediyelerinize bulaştırmayın. Bizim boynumuzu Kandil'in önünde bükmeyin, FETÖ şarlatanına karşı güldürmeyin" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim