Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İstanbul için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Soylu, "Ne olursunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne HDP'yi, PKK'yı musallat etmeyin" dedi.

Soylu’ya AKP'nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Usta ile partililer eşlik etti. Burada yaptığı konuşmada yaya trafiğine ilişkin çalışmalarla ilgili bilgi veren Soylu, "1 Nisan'dan sonra yaya trafiğine ilişkin çok önemli adımlar atıyoruz. Bazı yerlerde kırmızı ışık yanıyor, yaya atlıyor sokağa. Öyle bir şey olmaz. Orada herkes ışığa uyacak. Ama normal okul geçitlerinde, ışık olmayan yerlerde araç trafiğe basacak. Basmıyorsa merak etmeyin biz frene bastırmayı biliyoruz. Her zaman konuşuyorlar, 'Avrupa’da adım attığında araç duruyor, bizde neden durmuyor' diyorlar. Bizde de duracak. Türkiye’yi o seviyeye getireceğiz" dedi.

2018 yılında Türkiye'de büyük operasyonlar yapıldığına dikkat çeken Soylu, "275 organize suç çetesi çökerttik. Ben öyle mafya falan bilmiyorum. Kim varsa kafasına bineriz. Tarihimizde böyle bir şey yok. Bütün bunları gerçekleştirmek istikrarla olur." İfadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim