Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AKP’nin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde “usulsüz seçmen kaydı yapıldığı” iddiasının ardından, polislerin inceleme başlatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Büyükçekmece’de bir olay söz konusu. Bugün olmamış. Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuş. AK Parti’nin müracaatıyla ortaya çıkmış. Burada birileri usulsüzlük ve yolsuzluk yaptı demişler. Bunu tespit etmişler. Nasıl? Seçim takvimi içerisinde tespit edilmiş.”

Bunu yapanın mevcut belediye başkanlarını yakınları olduğunu öne süren Soylu, “Olayla ilgili 350 kişi tespit edip, haklarında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Soylu ayrıca “Seçmen listeleri üzerinden bir çarpıklık olduğu görüldü. Askıya çıktığı zaman bir kısmı tespit edildi. Zaman limiti buna müsaade etmedi” diye konuştu.

Bakan Soylu adli tahkikatın Ocak 2019’da başladığını ve hala sürdüğünü ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘seçimler yenilensin’ açıklamasına katıldığını da belirten Soylu, “Ne olursa olsun bu seçimin sonucu ne olursa olsun tartışmalar devam edecek” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında “Ortada bir oy yolsuzluğu var, suistimal var, usulsüzlük var” demiş ve şunu öne sürmüştü: “11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece’ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız.”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise seçmen listelerinin açıklanmasının ardından CHP’nin Büyükçekmece’deki listelere itiraz ettiğini, bunun sonucunda 741 kişinin Büyükçekmece’deki seçmen kaydının silindiğini söylemişti.

YSK Başkanı Sadi Güven de yerel seçimler öncesi “Mükerrer, sahte, hayali seçmen yok” demişti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim