Gazete Emek-  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kitabını önerdi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine tavsiyelerde bulunan Soylu, “Yine, bana “zor”u anlatıyorlar, ben de onlara… Apo’nun kitabı var “Zorun Rolü” diye, bütün sistematiği ifade eden. Bir baksınlar yukarıdan aşağıya; insanlık nedir, dünya nedir, bilmem ne nedir diye bakılsın.” dedi.

Soylu’nun Öcalan’ın kitabını anlattığı sırada komisyonda bulunan MHP milletvekilleri hiçbir tepki vermemesi dikkat çekti.

ÖNERİ MECLİS TUTANAKLARINDA YER ALDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 2021 bütçesi kabul edildi. Sert tartışmalara sebep olan görüşmeler sırasında milletvekilleriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerginlikler yaşandı. Türkiye’nin bir polis devletine dönüştüğü eleştirisi yapan milletvekilleri, güvenlik güçlerinin vatandaşa işkence ettiğini örnekleriyle anlattı. Demokratik eylemlere polis ve jandarmanın zor kullanarak müdahale etmesinden yakınan milletvekillerine Soylu ilginç bir cevap verdi. TBMM tutanaklarına da geçen sözlerinde Soylu, İmralı Cezaevi’nde yatan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kitabını önerdi. Soylu, ““Yine, bana “zor”u anlatıyorlar, ben de onlara… Apo’nun kitabı var “Zorun Rolü” diye, bütün sistematiği ifade eden. Bir baksınlar yukarıdan aşağıya; insanlık nedir, dünya nedir, bilmem ne nedir diye bakılsın.” dedi.

DEMİRTAŞ’IN "DEVRAN" KİTABINI ÖNEREN ARINÇ’IN İSTİFASI İSTENMİŞTİ

Soylu’nun kitap önerisi Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifasını akıllara getirdi. AKP kurucularından Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabını tavsiye etmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepkisi üzerine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmek zorunda kaldı.

Arınç, “Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben karantina süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözlerin kendisini rencide ettiğini açıklamış, ardından da Arınç’ın istifası gelmişti.

Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim