Gazete Emek- Batman'da İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklandıktan bir hafta sonra tahliye edilen Musa Orhan'la ilgili bir haberi paylaşan TİP Milletvekili Barış Atay, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" dedi.

SOYLU'DAN ATAY'A HAKARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Atay'ın bu sözlerine, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden “tecavüzcü kollayıcı” olmaz da Senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı Dikkat yakalanma..." diye yanıt verdi. 

Soylu, Batman'da Musa Orhan'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını beyan ettikten sonra intihar eden İpek Er'in ardından yaptığı açıklamada, olayın gündemde tutulmasını eleştirmişti. Soylu, “Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir” ifadelerini kulllanmıştı.

TİP'ten Soylu'ya yanıt: İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir

Soylu'nun sözlerinin ardından TİP tarafından yapılan, "İçişleri Bakanı haddini bilmelidir" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İçişleri Bakanlığı'na Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olana bir bürokratın görevi, seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir. 

Türkiye'nin kadın katillerinin, tecavüzcülerin sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı bir ülke haline gelmesinde birinci derece sorumluluğu olan kişi Süleyman Soylu'dur. 

İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir"

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim