Gazete Emek- Bakan Soylu, Diyarbakır'daki polis müdahalesi sırasında HDP'li Saliha Aydeniz'in düşmesiyle ilgili konuşurken 'O kadın kim biliyor musunuz? Teröristleri ambulansla taşıyan kadın' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'in, dün Diyarbakır'da polis müdahalesi sırasında düşerek başını çarpması hakkında konuşan Soylu, "Ne numaracı bunlar ya, sahtekar. Bir polis, onun etrafında giderken videoda da görünüyor zaten kaydı düştü. Onu da düşürdü. İşte, 'Bana şöyle yaptı, böyle yaptı, tekme attı.' diyor. Madem o kadar çok korkuyorsunuz, demirden korkuyorsunuz trene niye biniyorsunuz? Çocuğun ayağı kaymış videoda görünüyor zaten yer ıslak kaymış düşmüş, onu da düşürmüş. O kadın kim biliyor musunuz? Teröristleri ambulansla taşıyan kadın." diye konuştu. 

'TÜRKİYE'Yİ VENEZÜELLA GİBİ YAPACAKLARDI'

30 Ağustos Mahallesi'nde AKP'nin seçim irtibat bürosunun açılışına da katılan Soylu, burada otobüsün üzerinden yaptığı konuşmada da 15 Temmuz dönemine değindi. Soylu, "15 Temmuz ile ilgili bir iki ülke dışında hiçbirinin sesi çıkmadı. Hepsi beklediler, 'Acaba Tayyip Erdoğan'ı götürecekler mi, memlekete el koyacaklar mı?' diye. Türkiye'yi de aynı Venezuela gibi yapacaklardı. Amerika'dan, 'Biz yeni gelen hükümeti tanıyoruz.' diyeceklerdi. Hiç merak etmeyin. Amerika sen neyi tanırsan tanı, benim milletim tanımıyor." dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim