Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

"AKP TEKİRDAĞ İL BAŞKANI KARNE DAĞITTI"

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki konuşmasında, Tekirdağ'da AKP İl Başkanı Mestan Özcan'ın öğrencilerin evlerini dolaşarak karne dağıttığını ve karneleri vermesi gerekenin İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu hatırlatıp, "Al sana militan. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız" dedi.

KILIÇDAROĞLU: DAVA AÇIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestolarını desteklediği için "militan" demesi üzerine başlayan tartışmaların ardından bu konuşmayı yapan Kılıçdaroğlu, ayrıca "İçişleri Bakanlığı yazı yazıyor bütün valiliklere 'Hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın' diye. Dava açmazsanız namertsiniz" ifadelerini kullandı.

SOYLU, VALİ VE KAYMAKAMLARI SAVUNDU

Soylu da Twitter'daki paylaşımında şöyle dedi:

"PKK terör örgütünden tutuklanan belediye meclis üyeleri militan değil, birlikte hareket ettiğiniz Kandil'in partisinin teşkilatlarını elebaşının posterleriyle süsleyenler militan değil. Ancak terörle, uyuşturucuyla, her türlü suçla mücadele eden, şehirlerine, yaşayanlarına kendini adayan vali ve kaymakamlarımız militan. Kılıçdaroğlu'nun derdi belli; 'militanlarıma dokunma'. Dokunacağız.

"Bu tek parti döneminin sabıkalıları hakkında Bakanlık olarak adliyeye verdiğimiz suç duyurusunun suretini de militan denilerek hakaret edilen valilerimize bilgi olarak gönderdik. Tarihin en başarısız bürokratı da olan Kemal Kılıçdaroğlu, genelge diyerek yine bilgisizliğin ve cehaletin altına imza attı. Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na da ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dostlarına tavsiyem, tedaviye ikna edilmesidir."

Kaynak: Bianet 

Editör: TE Bilişim