Gazete Emek- Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolmasıyla birlikte, yapılacak başkanlık seçimi için adaylık süreci dün başladı. Meclis Başkanlığı adaylığı için AKP, Mustafa Şentop’u yeniden aday gösterirken Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) adayı İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, CHP’nin ise Ankara Milletvekili Haluk Koç oldu.  Meclis Genel Kurulu 7 Temmuz Salı günü yeni başkanı seçmek için toplanacak.

'TÜM VEKİLLERİN KATILMASINI TEMENNİ EDİYORUM'

TBMM'de yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimine HDP'nin gösterdiği adaya tüm milletvekillerinin eksiksiz bir biçimde hazır bulunmalarını ve oy kullanmalarını temenni ettiğini belirten Ekinci, "Bu sayın milletvekillerimizin birlik ve beraberliklerini ve partinin itibarını yükseltecek bir davranış olduğunu belirtmek istiyorum. Herhangi özel bir işin, bir hastalığın veya özel bir nedenin buna engel olmamasını temenni ediyorum" dedi.

'BİZ VARIZ’ DEMELERİ GEREKİR'

HDP'nin "Ben bir parti olarak varım, varlığımı gösteriyorum. Ben burada oturuyorum ve kendi adayıma oy veriyorum" demesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, "Eskiden öyleydi. Toplu halde oturup 'biz varız adayımıza oy veriyoruz. Siz oyumuzun kıymetini bilmiyor olabilirsiniz ama biz kıymetini biliyoruz' demeliler. Vekiller 'Halkımızın bize gösterdiği itibara cevap veriyoruz. Madem bizi seçtiniz buraya eksiksiz bir şekilde oyumuzu kullanacağız' demeleri gerekir. Bu bütünlüğün gösterilmesi çok önemlidir" diye belirtti.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim