Gazete Emek- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim çalışmalarına başladı. Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret eden Karamollaoğlu'na, darbe girişiminde hayatını kaybeden İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, "Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz'a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor" dedi. Karamollaoğlu ise "İnsanlar yakınlarını kaybedince o acıyla hakikatten makul düşünemiyorlar" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, seçim kampanyasını İstanbul’dan başlattı. Karamollaoğlu; Eyüp Sultan, Fatih Sultan Mehmet ve Necmettin Erbakan’ın mezarını ziyaret etti.

 
100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olan Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, Eyüp Sultan Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından  Eyüp Sultan’ın kabrini ziyaret etti. Karamollaoğlu çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘BU BİR MESAJ DEĞİL’

“Eyüp Sultan’ın özelliği var” diyen Karamollaoğlu, “İstanbul’un fethinden sonra bu makam ihya edildi. İstanbul’un fethi için yıllarca önce Peygamber Efendimizin ashabından birisinin buraya kadar gelmesi çok büyük bir mana ifade ediyor. Memleketimiz için de ayrıca özellik arz eden bir makam. Bu bir mesaj değil. Bizim mesajımız böyle bir yerde sadece namaz kılmakla değil. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını, huzur içinde geçmesini, barış içinde olmasını, bu memleketi idare etmeye talip olan insanlara Cenab-ı Hak’kın aklı selim ihsan etmesini niyaz ediyoruz, dua ettik” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ACİLEN OLAĞAN HALE DÖNMELİ’

Olağanüstü Hal’in geçici olması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bu süreklilik addederse o zaman kanunsuzluk olur. Kanunlar, bir kişinin ve bir idarenin inisiyatifine terk edilmiş olur. Bundan dolayı biz olağanüstü halin kısa bir zaman sonra mutlaka kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin acilen olağan hale dönmesi gerekir” dedi.

‘EKONOMİ SADECE ZİRVEYLE HALLEDİLMEZ’

“Ekonomi zirvesi yapıldı. Ekonomideki gidişatla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Karamollaoğlu, “Herhalde bu hükümetin son zirvesi oluyor; çünkü şöyle olacak zaten bundan sonra hükümet olmuyor. Bu sadece zirveyle halledilecek bir iş değil. Herkes bir kişinin dediğini tasdik edecek tarzda bir zirveyse, zirve yapmışsın yapmamışsın ne yazar? Mühim olan bir istişare ortamının oluşmasına ihtiyaç var” diye cevap verdi.

Temel Karamollaoğlu, açıklamanın ardından “Bilge başkan, Temel başkan”, “İşte ordu işte komutan” sloganları eşliğinde Eyüp Sultan’dan ayrıldı.

Karamollaoğlu daha sonra, Milli Görüş ve Saadet Partisi’nin eski lideri Necmettin Erbakan’ın Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabrine ziyaret etti. Erbakan’ın mezarı başında partililerle birlikte dua eden Karamollaoğlu, ardından Fatih Sultan Mehmet’in mezarını ziyaret etti.

’15 TEMMUZ’A TİYATRO DİYENLERLE BİR ARADASINIZ’

Fatih Sultan Mehmet’in türbesinde dua eden Karamollaoğlu’na, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden İbrahim Yılmaz’ın eşi Esma Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, yanına gelen Karamollaoğlu’na “Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor” dedi.

Yılmaz’ın tepkisinin devam etmesi üzerine Karamollaoğlu, “Kızım sana Allah akıl fikir versin” diyerek karşılık verdi. Yılmaz, gruptan bazı kişiler tarafından uzaklaştırıldı. Temel Karamollaoğlu, “İnsanlar yakınlarını kaybedince o acıyla hakikatten makul düşünemiyorlar. Diyecek bir şey yok” ifadesini kullandı.

“Bana ‘Provokasyon yapmaya mı geldin?’ diyorlar” diyen Esra Yılmaz, amacının provokasyon olmadığını belirtti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim