Gazete EmekPartisinin seçim çalışmaları kapsamında Siirt Eruh’ta halk buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde Yeni Zelanda’daki 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının görüntülerine yer vermesine tepki gösterdi.

Temelli, “50 kişinin katledilmesi seçime malzeme yapılabilir mi?” diye sordu ve şöyle devam etti:

“İşte Yeni Zelanda örneği. Orada masum 50 insan katledildi. Hem de ibadetlerini yaptıkları sırada. Bu seçime malzeme yapılabilir mi? Bunun karşısına hep birlikte çıkacağız, lanetleyeceğiz ve bir daha olmaması için, böyle bir acıyı insanlığın yaşamaması için üzerimize düşeni yapacağız. Ama bugün dini siyasete alet edenler, o katliamı sinevizyonlarda gösterip düşmanlığı, ayrımcılığı körüklüyorlar.”

Hollanda’daki tramvay saldırısını da hatırlatan Temelli, “İnsanlığın değerlerine her yerde sahip çıkmalıyız; Eruh’ta, Siirt’te, Hollanda’da, Yeni Zelanda’da neredeyse orada sahip çıkmalıyız. Bizim insanlığımız budur” diye konuştu.

Ekonomideki gidişata da değinen Temelli, “Ekonomi çökmüştür” dedi ve ekledi: “Eskiden ekonomik krizden bahsederdik, şimdi ekonomi öyle bir yere sürüklenmiş ki kriz sözcüğü yetersiz kalıyor. Büyük bir çöküntü içerisindeyiz.”

Türkiye’de büyük bir kesimin borçlu olduğunu dile getiren HDP Eş Genel Başkanı, “Benim gelirim iyi, ben geçinebiliyorum diyen neredeyse kimse kalmamış. Herkes bu yoksulluk girdabına sıkışıp kalmış. Yoksulluk öyle derin ki insanların çaresizliğine çözüm üretmek yerine kendilerini düşünüyorlar” diye de ekledi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim