Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Van'da katıldığı parti programında açıklamalarda bulundu.

Temelli; yerel seçim çalışmalarına başladık, farklı görüşlerde ki tüm toplumsal kesimlere sesleniyoruz; "Gelin kendimizi biz yönetelim, kayyumlara karşı, hukuksuzluğa karşı, iş cinayetlerine karşı ve bu ceberut iktidar anlayışına karşı bir olalım" dedi.

Temelli'nin açıklamasından öne çıkanlar; 

"Mevcut iktidar, yaşamsal düzlemi mağduriyetler ülkesine dönüştürdü.Örneğin gazetecilerin veya siyasetçilerin özgür bırakılması için adil bir yargılanmaya ihtiyaç yoktur. Bir Devlet Başkanı'nın ricası kâfidir.  Tarafsız ve bağımsız yargı kalmadı. AKP seçim kampanyasını savcılar,valiler ve kolluk kuvvetleri ile şiddete başvurarak yürütmektedir. Misal geçtiğimiz günlerde Amed'te gözaltına alınan partili arkadaşlarımızdan biri gözaltına alınırken bıçakla yaralandı. Farklı görüşlerde ki tüm toplumsal kesimlere sesleniyoruz; "Gelin kendimizi biz yönetelim, kayyumlara karşı, hukuksuzluğa karşı, iş cinayetlerine karşı ve bu ceberut iktidar anlayışına karşı bir olalım."dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; "ADAY PROFİLLERİNE BAKARIZ, İŞİMİZE GELMESE YİNE KAYYUM ATARIZ" 

Temelli; Hali hazırda 96 Belediye Kayyumla yönetilmektedir, Bu iktidar ülkeyi kayyum cumhuriyetine çevirmiştir. Zaten arzuları tüm devlet kurumlarını kayyumla yönetmektir. Peki bu kayyumlar ne yapmıştır? Bakın kayyum öncesi Belediyelerimizin hiç birinde borç yoktu. Şimdi her kayyum belediyesi borçlu ve borçlanmaya devam ediyor. Hiç kusura bakmasınlar ama kayyumlar g ittiği zaman borçlarıyla birlikte gidecekler. Onlar borçlandı, görevlendirenler ödeyecek. 

YSK, ADAYLARIMIZIN SEÇİLİP SEÇİLMEYECEĞİNİ BELİRLİYOR ZATEN

Siyasi partiler Adaylarını belirledikten sonra her birini ayrı ayrı YSK'ya bildirir. YSK bir inceleme yapar. Adaylarımızın seçilmelerinde bir suç varsa orada halledilir zaten. Erdoğan suçlu arıyorsa kendi belediyelerine dönüp baksın! Melih Gökçek nerede? Kadir Topbaş nerede? Sen istediğin kadar atama yaparız diye tehdit et.  Kayyum ata veya atama, biz bir saatliğine de olsa garnizonlara çevirdiğiniz o Belediyeleri alacağız.

Editör: TE Bilişim