Gazete Emek-Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi, 24 Haziran’da HDP listelerinden aday olarak milletvekili seçilen Erkan Baş ve Barış Atay’ın HDP koltuklarından ayrılacağı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

TİP Kurucu Meclisi’nin açıklamasında, “Erkan Baş ve Barış Atay yoldaşlarımız 24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan görüşmelerde varılan mutabakat sonucu her iki partinin yetkili kurullarının kararı ile HDP listelerinden aday olmuşlardır. TİP ve HDP arasında yapılan seçim ittifakına göre TİP Kurucu Meclis üyesi yoldaşlarımızın, seçimlerden sonra Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında sorumluluk alması için gerekli tasarruflarda bulunmak konusunda karşılıklı uzlaşı sağlanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Gelinen aşamada yoldaşlarımızın görevi bir taraftan TİP’İn kuruluşunu en etkili biçimde gerçekleştirmeye yönelik faaliyetlere güç vermek, işçi sınıfının kurtuluş, devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürmek; diğer taraftan parlamento içinde Saray diktatörlüğünün faşist saldırılarına ve provokasyonlarına karşı HDP’li dostlarımızla dayanışma içinde olmak, en geniş zeminde birlik ve direnişi örgütlemek, halkımızın sesini yükseltmektir” ifadelerine yer verildi.

24 Haziran’daki seçim ittifakına vurgu yapılan açıklama, “Bundan sonra da önceliğimiz birlikte yaşamın güçlendirilmesi, yoldaşlığın korunması ve sosyalist mücadelenin başarısı olacaktır” ifadeleriyle son buldu.

Kaynak: Habercilerden

Editör: TE Bilişim