Gazete Emek- Hapishanelerde süren açlık grevlerine destek amacıyla TKP-ML dava tutukluları, 5 günlük açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

TKP-ML dava tutukluları adına açıklama yapan Derya Ozanyan, "27 Kasım'da PKK ve PAJK'lı tutuklularca; PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik süreklileştirilmek istenen cezaevi politikasına, Covid-19 pandemisi bahanesiyle getirilen kısıtlamalara, hapishanelerde artan baskı ve hak gasplarına karşı başlatılan eylemle dayanışma içerisinde olduğumuzu duyurmak isteriz" dedi.

‘’PANDEMİ BAHANESİYLE GETİRİLEN KISITLAMALAR HAK GASPINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA’’

Ozanyan, "Pandemi bahanesiyle ezilenlere dönük saldırı ve hak gasplarına hız veren iktidarın mevcut politikası, hapishanelerin durumunun daha da ağırlaşması olarak yansımaktadır. Pandemi bahanesi ile önlem adı altında getirilen kısıtlamalar tutuklular açısından hak gaspına dönüşmüş durumda" diye belirtti.

İktidar çeşitli bahanelerle getirdiği kısıtlamaları kalıcılaştırmak istediğine dikkat çeken Derya Ozanyan, hapishanelerde başlayan açlık grevi eyleminin taleplerinin kendi talepleri olduğunu ve dayanışma amacı ile 5 gün destek açlık grevinde olacaklarını duyurdu.

Kaynak: ETHA

Editör: TE Bilişim