Gazeteemek- İktidar partisinin sadece propagandasını yaptığı gerekçesiyle muhalefet partileri tarafından sıkça eleştirilen TRT'de mevzuata göre bu hafta konuşacak siyasi parti temsilcileri belirlendi. TRT'te Hükümet partisi 30 dakika muhalefet partileri ise 20 dakika konuşacak. CHP'nin TRT'de 10'ar dakika konuşacak iki milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile İstanbul milletvekili İlhan Kesici oldu. 


HDP adına Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuşacak.

MHP adına ise Anayasa değişikliği teklifini hazırlayan Komisyon’da bulunan MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın konuşması bekleniyor.

Halkoylaması Kanunu’na göre AKP’nin 10’ar dakikalık 3, CHP, MHP ve HDP’nin 10’ar dakikalık 2’şer konuşma hakları bulunuyor.

AKP Meclis Grup Başkanvekili Naci Bostancı, anayasa teklifi hazırlık sürecinde komisyonda yer alan AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Tbmm Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop konuşacak


Referandum sürecinde Cumhurbaşkanının da 10’ar dakikadan 2 kez TRT’de konuşma hakkı var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hakkı kullanmayacağını açıklamıştı. 2010 yılındaki referandumda dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu hakkı kullanmamıştı. Muhallefet partileri ise zaten bütün televizyonların Erdoğan'a hizmet ettiği için bu hakkı kullanıp kulanmamasının bir anlam ifade etmediğini belirtiyor. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim