Gazete Emek-  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa ettiklerini açıkladı. Buna göre CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 138’den 135’e düştü.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, istifasına yönelik “Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Partiden istifa ediyorum” açıklamasında bulundu.

Çelebi’nin açıklamaları şöyle oldu:

“Emperyalizme diz çöktürmüş CHP’den milli konularda kekeleyen CHP’ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP’ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter. CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP’nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekilş tayin etmediniz. Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla.”

CHP’DEN AÇIKLAMA

İstifaların ardından açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Gelinen bu noktada bizler CHP’lilerin memnuniyet duymadıklarını hissediyoruz. Çok açık olarak söylemek gerekirse CHP Kuvayi Milliye’den kökünü alan, milli mücadelenin kuruluşu, kurtuluşun partisidir. O günden bugüne çizgisinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bir başka oluşuma katılmak için yapılan kişisel tercihler, düne kadar görev yapılan, üyesi olunan siyasi partiye ve onun mücadelesine zarar vermeye çalışan ifadeleri üzülerek takip ettik” dedi.

Özel açıklamasında, “Bir başka parti ya da oluşuma katılmak için yapılan kişisel tercihler, geleceğe dönük kişisel ikbal talepleri. Düne kadar üyesi olunan bir siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzülerek takip ettik” ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak’ın istifasını uzun süre vermeyen kanallara da tepki gösteren Özel, “Bugün yaşananların saray tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz. Bir bakanın istifasını alt yazıda vermeyen kanalların vekillerin istifasını nasıl canlı verdiğini gördük ve not aldık” dedi.

Kaynak: Dokuz8Haber

Editör: TE Bilişim